ZPRÁVY

Zveřejněno: 16. 4. 2014 10:43 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Ukrajinská revoluce - postup separatistů, v ulicích Kramatorsku těžká technika v rukách ozbrojenců

{youtube}pP9xGGqsRUU{/youtube}

Zpravodaji stanice Espreso.tv přinesli záběry kolony obrněných vozidel převážejících maskované ozbrojence s ruskými prapory. Zprávy o obrněné technice na straně separatistů zatím nebyly potvrzeny armádou, přibývají však další snímky očitých svědků přímo ve městě. Kolona má kolem deseti obrněných vozidel, na pancíři jsou plně osazeny ozbrojenci.

Potvrzeno však je, že ozbrojenci ve východoukrajinské metropoli Doněcku obsadili budovu městské administrativy. V každém případě se dávají události rychle do pohybu.

Doplnění:
- technika obsazená ruskými ozbrojenci byla ukořistěna části vojenských jednotek, které měly ve městě provést protiteroristickou operaci.
- není pochyb o tom, že v oblasti operují ruské výsadkové a diverzní skupiny.
- byly zveřejněny další záznamy telefonních hovorů příslušníků rozvědky GRU a "místních separatistů", záznam přiložen v komentáři. V přímých instrukcích zazní, že separatisté mají za úkol odzbrojit ukrajinské vojenské části v okolí. V případě kladení odporu je povolena palba, protože "Tohle není Krym."
- ukrajinská armáda utrpěla tímto fiaskem velkou úhonu na pověsti. Jestliže po včerejší dobře provedené akci proti separatistům na letišti v Kramatorsku bojový duch separatistů klesl, dnes si mohou proruští ozbrojenci gratulovat.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

20.dubna 1423 – Bitva u Hořic, v níž Jan Žižka porazil Čeňka z Vartenberka, který Husity zradil a přešel na stranu Zikmunda Lucemburského.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"