ZPRÁVY

Zveřejněno: 21. 7. 2014 13:06 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Za Dněprem končí civilizace

Ostudné a amatérské chování separatistů na místě dopadu. Je jasné, kdo to byl. Nejasné jsou jen detaily.

Chování separatistů na místě dopadu letadla, které sestřelili je ostudné, hanebné a amatérské zároveň. Neumí se postarat o ostatky, neumí zabezpečit místo havárie, ale nechtějí kolem něj vyhlásit zónu, která by umožnila ukrajinským profesionálům z ministerstva pro mimořádné situace konat.

Nedivím se rozhořčení holandského premiéra. O mrtvoly občanů jeho země, včetně 80ti dětí se separatisté neumění postarat a jejich zacházeni s těmito oběťmi je hanebné. Pro Západoevropany musí být šokem, to co my už dávno víme. Že v Evropě jsou místa, kde se někteří lidé chovají k jiným lidem jako k dobytku. Kde není civilizace. Naše západní civilizace končí přibližně za Dněprem. Na východě už je jen rusko-byzantský chaos. Myslím, že průměrnému Holanďanovi musí připadat, že jejich spoluobčané byli sestřeleni nad peklem a do toho necivilizovaného pekla spadly jejich ostatky.

To je jedna věc. Druhá věc je, že separatisté manipulují ať úmyslně, či neúmyslně s troskami a důkazy. Dělají tam takový nepořádek, ve kterém zanikají veškeré stopy. Domnívám se, že částečně je to zaviněno jejich totálním amaterismem, ale nemají žádnou snahu ani motivaci situaci nějak řešit. Nepořádek, který zametá stopy je totiž v jejich zájmu.

Pokud to nakonec není tak, že ty stopy schovávají a odvážejí záměrně. I to je možné. Co byste chtěli od zločinecké soldatesky?

Včera jsem viděl v televizi jednoho ze strážců oblasti. Typický ruský mužík, který rozumu moc nepobral a který není schopný rozeznat rozdíl mezi pozorovateli OBSE, západním novinářem  pracovníkem ukrajinského ministerstva a všechny je považuje za agenty a svoloč ze Západu. A teď si představte, že takový tupec obsluhoval třeba ten BUK.

Ruská logika. Kdo má uniformu je fašista, kdo nemá uniformu je špion. Ukrajinské letadla jsou banderovské, civilní letadla jsou špionážní, zmáčkni ten knoflík, Váňo.

Myslím, že každému průměrně inteligentnímu člověku je jasné co se stalo. Všechny ty nesmysly, kterými nás profesionální a amatérská ruská propaganda zásobuje, jsou opravdu jen pro hlupáky. Opět vidím jako vždy dva směry ruské propagandy. Jeden je pro tupce. Tam se píše o letadlech plných mrtvol, o sestřelu ze strany Ukrajinců a nápadně dochovaných pasech. Druhý je zaměřen na inteligentnější lidi, který říká: "Počkejte na závěry vyšetřování."

Ano, věřím tomu, že Rusko prosazuje, aby vše bylo řádně vyšetřeno, a trvá na tom, že se má rozhodnout, co se stalo, až bude toto vyšetřování uzavřeno. A to je právě ta finta. Protože na druhou stranu Rusko dělá vše přes své separatisty na Ukrajině, aby to vyšetřování co nejvíce zkomplikovalo, aby se vleklo a nemohlo být nikdy uzavřeno. Svět bude čekat na závěry takového šetření tak dlouho, dokud se na to nezapomene.

Bezva finta, na kterou nesmíme skočit. A proto říkám, že je jasné, že za celou věc může Rusko a spolu s USA, Británii a Německem tvrdím, že se střílelo z hlubokého území separatistů, raketou dodanou z Ruska. A že když se střílelo z území separatistů, separatisté se tím chlubili a je evidentní, že měli BUKy, tak to zkrátka byli oni.

Jediné, co opravdu nevíme, jsou detaily. Sestřelil letadlo nějaký místní magor? Nebo to byl voják z Ruska, či dezertér z Ukrajiny? Na to si musíme opravdu počkat, případně je možné, že se to nedovíme nikdy. Ale to, že za těch 300 mrtvých včetně 80ti dětí mohou separatisté, Rusko a Putin je jasné, jak slunce.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"