ZPRÁVY

Zveřejněno: 22. 7. 2014 10:08 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

S Putinem a putinisty se už asi nedomluvíme

Česká diskuze o vině za sestřel je trapná a jde na ruku ruské maskirovce. Ztrapňování spikleneckých pomatenců. S Putinem se už asi nedomluvíme.

Doufám, že je můj pohled zkreslený, protože trávím na českém internetu víc času než je zdrávo a debata o tom, kdo sestřelil letadlo MH17 na Ukrajině není tak široká, jak se může z mého pozorovacího bodu zdát.

Každopádně tato debata je velmi trapná. Pro každou situaci na světě si je schopná masivní ruská propagandistická mašinerie vymyslet milion zpochybňujících dezinformací. Jakmile se člověk zaplete do boje o tyto argumenty, už se s toho nevymotá. Prostě věřím tomu, že to je tak, jak tvrdí Západ, protože se mě tato verze zda nejpravděpodobnější. Již léta sleduji to, jak provádí svou politiku Západ  a jak Putin a zločin se sestřelem MH17 má typický Putinův modus operandi.

Musíte si vybrat. Buď se stanete proruskými pomatenci a budete se vrtat ve spikleneckých teoriích. Můžete se pouštět do složitých disputací s těmito teoriemi, ale spiklenecké teorie mají jednu vlastnost. Jsou nevyvratitelné. Jakýkoliv argument použijete, spiklenečtí teoretici si vymyslí protiargument. Je to zbytečné a kontraproduktivní. K ničemu to nevede.

Rovněž údajná neutralita, objektivita, jako je čekání na vyšetřování, je nahrávání Rusku. Proto je jasné, že Rusku o žádné vyšetření nejde, o objektivitu mu nejde. Jde mu o zahlazení stop.

Domnívám se, že slušný, rozumný a normální člověk stejně tak jako, že ví, že nacisté zavraždili šest milionů Židů a že 11.9.2001 zaútočila na New York Al Kajda, tak ví, že letadlo s volací znakem MH17 bylo sestřeleno separatisty raketou dodanou z Ruska.

Čím víc na Západě, tím více je to lidem jasnější, čím více na Východě tím více spikleneckých teorií a nesmyslných argumentů. Já sem Zápaďan a vím, jak to bylo. A čeští názoroví Rusové mě nezajímají. Opět je tu onen typický český souboj mezi Zápaďany a Východňany v Česku. A tím nemyslím obyvatele západních Čech a východní Moravy. Myslím tím zastánce určitých hodnot. To, že čeští spiklenečtí rusofilové mají takto silný hlas, je prostě naše česká hanba. Proto o nich píšu, ale jejich spiklenecké lkaní je slovy Miky Waltariho "jako bzučení mouchy v mých uších".

Putin se už totiž vzpamatoval z šoku, co se stalo a opět začal kalit vodu. Rusko ignoruje výzvy k objektivitě a spolupráci a místo toho zahájilo svou propagandistickou ofenzívu. To ani není propagandistická ofenzíva. To je ofenzíva nehorázností.

To jasně ukazuje, že MH17 není pro Putina bodem zlomu. Ten člověk nemá žádné svědomí. Bude teď ovlivňovat Západ ze spiknutí a bude chtít hodit všechno na Ukrajinu, CIA a nevím koho ještě. Možná homosexuály.

Jasně to ukazuje, že s Putinem se už nedomluvíme. Ostatně  je to, to co jsem já a mě podobní říkali od samého počátku. S Putinem není žádná domluva možná. Na Putina se musí tlačit, musí se mu hrozit, musí se nás bát. Nás, myslím Západ. Doufám, že už to pochopili i ti nejsmířlivější západní politici. Kdo ještě po tom všem touží po dohodě s Ruskem, je politický šílenec.

Jsme moc zvědavý, jak se nám teď Západ a Evropa vybarví. Ten, kdo bude nyní smířlivý k Rusku, už bude k Rusku smířlivý pořád. I kdyby mu bota ruského vojáka šlápla na krk. Tak ještě olízne.

Nebo opravdu potřebují politici pro změnu názoru na Putina ještě další tragédie, nehoráznosti a mrtvoly?

Kéž už všichni ztratí klapky a servítky jako australský premiér, který řekl: "Když separatisté zajišťují místo havárie, je to jako by zločinci prováděli ohledání místa činu."

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"