ZPRÁVY

Zveřejněno: 29. 7. 2014 19:26 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Ukrajina a Izrael

Vyřeší ukrajinskou krizi samotná Ukrajina s pomocí USA? Nejlépe se bojuje za mír, když vedou válku Židé.

Zatímco proruští povstalci sestřelili civilní Boeing, Rusko pokračuje v odvolávání zbraní těmto teroristům a ostřelováním ukrajinského území, Evropa před tím zavírá oči. Putin koná, Evropa se dohaduje a pořád hledat skulinku, jak se vyhnout odpovědnosti. Důkazy o ruské agresi a podílu na sestřelení Boeingu jakoby Evropany pomalu přestávaly zajímat. Pomalu se stěhují s titulních stran někam dozadu.

Zdá se, že si Ukrajinci budou muset pomoct sami. Případně se spolehnout na pomoc USA. Před sestřelením Boeingu mi vadilo, že se na Donbasu válčí a že by to nemuselo být, kdyby Evropa zaujala tvrdší postoj vůči Putinovi. Nyní už vyloženě doufám v násilné řešení, tedy ve vojenské vítězství Ukrajiny. Protože jak se zdá, to jediné může přinést konec války v Donbasu. Pevně věřím, že Ukrajinci porazí ty teroristy i přes vojenskou pomoc z Ruska, i přesto, že se schovávají pod ochranu ruských děl a raket. Těžiště řešení je nyní v rukách ukrajinských sil ATO (antiteroristická operace). Kéž se jim to podaří.

Protože spoléhat se mohou maximálně na USA. Opravdu bychom měli být vděční za USA. USA i pod vládou slabého a nevýrazného Obamy jsou mnohem silnější, než celá Evropa. A jejich politika je navzdory Obamovu kontraproduktivnímu realismu mnohem zásadovější. To USA tlačí Evropu k větším sankcím. A rovněž se v USA stále rozšiřuje debata o možnosti dodávek zbraní na Ukrajinu.

Američtí kongresmani dokonce předložili návrh na to, aby USA uznaly Ukrajinu za "významného spojence mimo NATO." To je status jaký má třeba Izrael. Tento status by umožnil dodávky amerických zbraní a finanční pomoc na nákup zbraní pro Ukrajinu. Lze jen doufat, že se k tomu USA rozhoupají a rychle, aby Ukrajina viděla, že celý Západ není paf s Putina.

Když je řeč o Izraeli. Myslím si, že Ukrajina a Izrael mají mnoho společného. Například to, že bojují o přežití. Že se brání silnějšímu nepříteli (i když ta síla pokaždé spočívá v něčem jiném). A že to je boj na život a smrt. Samozřejmě, že rozdíly jsou větší. Například Izrael má jednu z nejlepších armád, Ukrajina až do nedávna jednu z nejhorších. Ale princip je stejný. Oba dva státy bychom měli brát jako hráz Západu proti zlu a podporovat je.

Anti izraelská propaganda ve všech médiích se stále stupňuje. Dojala mě ČT, která víkendové antisemitské nepokoje v Evropě označila jako "mírové demonstrace". Rovněž  v Izraeli "lidé demonstruji za mír." Nepochybuji, že v Izraeli lidé demonstrují za mír, protože mír je jedna z nejlepších věcí na světě. Ovšem dost pochybuju, že demonstrují za mír za každou cenu. Víte, ono i v době Křišťálové noci byl v Evropě oficiálně mír. Takový mír můžou chtít jen ti, kteří by rádi viděli židy vyhlazené. A dost dobře pochybuji, že židé demonstrují za svou sebevraždu.

A mimochodem, podle průzkumu veřejného mínění v Izraeli 85% obyvatel nesouhlasí s příměřími, které izraelská armáda s Hamásem čas od času uzavírá.

Myslím, že realitu vystihuje jeden novodobý židovský vtip, který jsem opsal z internetové diskuse:

"Autobusem do Tel Avivu jede pan Löbl a čte arabské noviny. Vidí ho pan Kaplun a pohoršuje se: “Löbl, co to vidím, proč čtou arabské noviny? Nestyděj se? Proč nečtou naše? Třebas Haarec, nebo The Jerusalem Post?”

Pan Löbl se ohradí: “Jsem snad mešuge? Proč bych četl židovský noviny? Pořád je tam jenom o tom, jak máme hloupé a zkorumpované politiky, jak se u nás krade, jaký máme deficit státního rozpočtu, jak se bude zdražovat a že hrozí krize, nezaměstnanost a neúroda.

 V arabských novinách čtu, jak ovládáme celý svět, všechny banky, amerického prezidenta, ostatní prezidenty a krále, všechny zbrojní programy a průmysl, světový obchod a těžbu zlata a ropy, jak máme pod palcem Pentagon i Bílý dům, jak se každý den koupeme v šampaňským a souložíme s mladicemi. Tak se nedivěj, že si každý ráno čtu radši ty arabský noviny.”

Vyhledávání

Dnešní den v historii

18.dubna 1389 – Velký židovský pogrom v Praze. Vedli k němu někteří kazatelé bez vážných příčin. Byla zabita většina Židů z Pražského ghetta.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"