KULTURA

Zveřejněno: 14. 9. 2018 12:08 Napsal Zkušební pilot
Nadřazená kategorie: KULTURA Kategorie: VTIPY

Vojenské letecké vtipy 2

Jednání o dodávce zbraní: "Vámi dodané rakety typu země-vzduch se skutečně velmi osvědčily. Pro příští období ale raději objednáme rakety typu země-letadlo."


Výcvik parašutistů. Skočí první, skočí druhý, skočí třetí... a pak se ozve velitel: "Hoši, nezapomeňte si padáky!"


Povídají si dva váleční veteráni: "Pamatujete si tu aféru, když západoněmecký pilot přistál s malým letadlem na Rudém náměstí v Moskvě?"
"Jakpak bych nepamatoval! Pak začali Rusové po celé Moskvě zalévat betonem všechny kanály, aby se tam nedostala německá ponorka..."


V důstojnické jídelně vykládá kapitán letectva cosi pohrdavého o pěšácích. Přijde k němu major a ptá se: "Poslechněte, máte snad něco proti nám, pěchotě?"
"No jistě, napalm!"

Mladý a poněkud namyšlený pilot v F-15 doprovází B-52, pilotovanou starým, zkušeným mazákem. A jak se tak v doprovodu pomalejšího stroje nudí, vymyslí sázku: „Cokoli s tou B-52 uděláte, tak já udělám to samé – a líp!“

Pilot B-52 sázku přijme. Pilot F-15 chvíli čeká, ale když B-52 klidně letí dál, ozve se: „No, tak co je? Co jste udělal?“
„Vypnul jsem dva motory.“


Předpověď pro islámské země: "Ve dne převážně F-14 až F-16, někde i F-18. V noci pak B-1 až B-52, ojediněle F-117, nízko nad zemí očekávejte převážně A-10 nebo AH-64, upozorňujeme na občasný výskyt Tornad. V některých oblastech může i něco spadnout, například GBU-27 a BGM-109. S postupující frontou bude od východu nadále přibývat také AV-8B, AH-1 a MH-47 a nemůžeme vyloučit ani případné AC-130. Jinak po celém území bude velmi horko, místy 7 000 stupňů Fahrenheita ve stínu, ale v jeskyních očekávejte až 15 000 stupňů Fahrenheita."

Z příručky pro sovětské vojenské piloty:
"Nedoporučuje se katapultovat se nad městem, které jste právě bombardovali."

Jednotka ruských vojáků letí do Čečenska a velitel je burcuje: "Chlapi, za každou čečenskou hlavu dostanete láhev vodky!"
Letadlo přistane a jen co se přistaví schůdky, vojáci se rozprchnou. Za několik minut se vrací a každý táhne několik hlav. Velitel zbledne: "Sakra, hoši, to bylo jen mezipřistání v Kyjevě!"


 Čerstvé absolventy moskevské univerzity veze vrtulník na místo jejich působení v sibiřské tajze. Po několika hodinách letu pilot křičí: "Jsme na místě! Vyskakujte!"

Specialisté křičí: "Ale vždyť jsme vysoko a my nemáme padáky! Všichni se pozabíjíme!"
"No dobře..." zavrčí pilot a začne s vrtulníkem klesat níž. Po chvíli ale říká: "Jsme v 25 metrech, skákejte!"
"Ale to je pořád vysoko!"
"Níž klesnout nemůžu! Jinak mi sem začnou naskakovat absolventi z loňska!"


Vojenské letadlo. Jeden pilot povídá druhému: "Řekni prosímtě těm parašutistům, aby přestali vyskakovat. Ještě jsme nevzlétli..."


 Letiště se smíšeným vojensko-civilním provozem. Letadlo: "Kolik je hodin?"
Věž: "Kdo se ptá?"
Letadlo: "To je snad fuk, jaký je v tom rozdíl?"
Věž: "Rozdíl je docela podstatný. Jestli je to let American Airlines, jsou tři hodiny. Jestli je to let USAF, je patnáct hodin nula nula minut. Jestli je to let vojenského námořnictva, tak lodní zvon právě šestkrát odbil. Jestli je to let armádního letectva, velká ručička je na dvanáctce a malá na trojce. A jestli je to let námořní pěchoty, je čtvrtek odpoledne a 120 minut do otevření baru..."

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...