ZPRÁVY

Zveřejněno: 28. 2. 2014 21:47 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Oznámení

Ukrajinská revoluce - obsazení letišt na Krymu ruskými výsadkáři

Krajně napjatá situace na krymském poloostrově nekončí. Proruští, těžce ozbrojení separatisté, kteří včera nad ránem obsadili vládní budovy v Simferopolu, jsou stále na místě a nechystají se odejít - označují se jako "krymská samoobrana". Silniční zátarasy osazené proruskými separatisty a členy Berkutu s automaty Kalašnikova de facto odřízly pozemní přístupy na poloostrov - prý na ochranu před "banderovskými fašisty".

Včera v noci bylo ozbrojenci ve vojenských uniformách v počtu několika desítek obsazeno letiště Belbek u Sevastopolu. Na letišti se nachází dosud i ukrajinští vojáci a celníci, k přestřelkám nedošlo - nyní je potvrzeno, že jde o příslušníky pravidelné ruské armády. Nad ránem kolem 120ti ozbrojenců v uniformách obsadilo i letiště v Simferopolu - ruský výsadek. Ozbrojencům chybí identifikační znaky, výzbroj a uniformy však svědčí, že jde o pravidelnou armádu Ruské federace - nikdo nevěří pohádkám o "samoobraně Krymu".

 

Je to velice nebezpečné - příliš mnoho ozbrojenců na tak krátkou dobu. Jelikož navíc Rusové nyní operují mimo území svých základen, tedy na čistě ukrajinském území, porušují mezinárodní úmluvy a jsou agresorem vůči suverenitě Ukrajiny. Fakticky zahájili vojenskou okupaci Krymu!

СЛАВА УКРАІНІ!!!

 

Vyhledávání

Dnešní den v historii

17.dubna 1711 zemřel Josef I. Habsburský, český král v letech 1690-1711

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"