KULTURA

Zveřejněno: 26. 5. 2020 13:56 Napsal Michal Kroužek
Nadřazená kategorie: KULTURA Kategorie: FILMY A DOKUMENTY

Kill Command (2016)

Kill Command je britský sci-fi film s blízké budoucnosti, kde je lidstvo ještě více závislé na technologiích a je zde ještě větší sepětí průmyslu a armády. V úvodu navštívíme vojenskou základnu, kde uvidíme mnohem více robotů apod. než lidí. Jedna jednotka právě míří na výcvikovou základnu. Ta slouží k výcviku právě robotické výcvikové systémy a zároveň slouží i jako zkušební polygon pro zbrojní korporaci, která tyto systémy vyvíjí. S jednotkou vyráží na místo i zaměstnankyně společnosti, která je augmentovaná, tím spíš nemá důvěru lidských bojovníků.

Sci-fi film Kill Command z roku 2016 je britský nízkorozpočtový film, ale i tak jde o slušnou podívanou. Možná, vzhledem k nižšímu rozpočtu, tu není tolik akce, ale myšlenka filmu není špatná. Navíc vzhledem k současné době je čím dál tím blíž k realizaci viz současné zbrojní projekty, kde se počítá se spoustou autonomních dronů s taktikou rojení, robotických doprovodných systémů nebo rovnou bojových robotů. V letadlech mají informační systémy předzpracovávat data a pilotům předávat už hotovou kompilaci, aby v tom přehrše informací měli vůbec mít šanci je pojmout, protože letouny a další technika jsou čím dál tím prošpikovanější senzory apod a čím dál tím více je sdílí mezi sebou, ale efektivní využití je pak druhá a možná ještě obtížnější část.

Je otázkou, jak proběhne příští digitální válka, protože řada armád se stává vysloveně závislá na moderních technologiích, vojáci jsou přetížení elektronikou apod a je otázkou její efektivní využití v případě regulérního konfliktu vysoké intenzity v případě střetu vyspělých armád s nasazením rušících systémů, výpadku GPS a přehlcením jednotek množstvím dat. Ostatně za 2. světové války dokázali spojenci zachytit ohromné množství informací všemi možnými metodami, ale jejich zpracován ía dešifrování bylo o dost obtížnější a vyvození patřičných závěrů a patřičných protiopatření se pak kolikrát vůbec neuskutečnilo. Mít data je jedna věci a rychle a správně je vyhodnotil pak druhá. Proto je jedním z kroků i vývoj autonomních systémů a to i těch se schopností se učit a právě takové hrdinové filmu potkají.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

12.května 1820 se narodil český malíř Josef Mánes

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi