KULTURA

Zveřejněno: 31. 3. 2013 19:35 Napsal Patrik Béna
Nadřazená kategorie: KULTURA Kategorie: PC/PS HRY

World of Tanks

World of Tanks

World of Tanks je multiplayerová free-to-play hra kterou vyvíjí firma Wargaming.net. Žánr hry je MMO RPG.Hra už je ve vývoji přes 2roky i přesto v této době stále není ve finální verzi. Aktuální verze hry je 0.8.4 i přes to už hra prodělala spoustu změn a to jak přidání nových módů bitev tak ale i novou grafiku a fyziku hry. Jak již název hry napovídá, je o tancích. Po spuštění hry se ocitnete na bojovém poli v tanku, kde zastáváte roli střelce a řidiče, je už jen na Vás jak tuto roli přijmete a jak budete prospěšní Vašemu týmu. Ve hře máte k dispozici řadu dobových vozidel, které opravdu byly na bojištích a také velké množství prototypů z druhé světové války a začátku studené války. Wargaming hru rozdělil do čtyř hlavních serverů a to: ruský, evropský, čínský a severoamerický. Tanky neboli wotko funguje na principu free-to-play takže je hraní zdarma a samozřejmě jako v každé hře je zde možnost si zakoupit prémiové členství, které Vám ulehčí hraní anebo si koupit prémiovou munici či prémiový tank, to vše si můžete pořídit za herní prémiovou měnu a to zlaté penízky (goldy). Cena goldů není zase tak vysoká, například za 2500goldů si můžete pořídit prémiový účet na měsíc nebo si koupit prémiové vozidlo nižší třídy a něco Vám ještě zůstane. 2500goldů pořídíte při současném kurzu měny přibližně za 260korun. Pokud nebudete ochotni nad hrou denně strávit několik hodin tak si koupíte prémiový tank vyšší třídy a ten Vás vyjde už třeba na 9000goldů což už je skoro 1000korun ale koupě závisí pouze na Vás, jak rychle chcete mít lepší tanky a stát se tak obávaným hráčem a kolik do ní chcete nainvestovat peněz.

 

World of Tanks

Po zaregistrování na hlavní stránce a úspěšném nainstalování hry, získá hráč zdarma tanky prvních úrovní od každé mocnosti, potom už záleží pouze na Vás jaké přednosti, jakých mocností si vyberete, budete za ně nadále hrát (samozřejmě že můžete hrát za všechny najednou, nic není nijak omezeno). Tanky každé národnosti mají své vlastní přednosti. Například německé tanky jsou dobře pancéřované a přesné ale zase jsou pomalé, sovětské tanky jsou rychlé a dobře ovladatelné ale zase jsou méně přesné, francouzské tanky mají zase výhodu rychlo nabíjení takže mohou střílet opravdu velice rychle a jsou také velice rychlé ale zase jejich pancíř je tak úzký že prostřelit ho není vůbec těžké. Takže si musíte opravdu sami vybrat, s čím budete chtít hrát ;).

World of Tanks

Ve hře si také můžete vybrat z několika typů bitev a to jak ze standartní bitvy 15na15 (hra skončí buď poražením všech nepřátel, nebo zabráním nepřátelské základny). Za dokončenou bitvu poté dostanete herní měnu stříbrné penízky neboli kredity a zkušenosti na daný tank, za který jste hrál. Za kredity si poté můžete kupovat munici a různé vylepšení na tanky v podobě motoru nebo třeba děla a jako poslední si samozřejmě můžete koupit za kredity i tank. Jako další z herních módů je útok (zde jedna strana útočí na druhou a dokud se navzájem nepobijí nebo neskončí čas, či útočící nezaberou základnu obráncům, hra neskončí) a jako poslední mód je střetnutí (oba týmy začínají na jedné části mapy a musí se buď navzájem pobít, nebo obsadit hlavní základnu). Ve vývoji je ještě mnoho herních módů.

World of Tanks

Ve hře, jak jsem již zmínil, se vyskytuje několik národností a to: Nacistické Německo, USA, Sovětský svaz, Francie, Británie a Čína a mezi národnostmi můžete najít až přibližně 260 tanků a skoro při každé aktualizaci přibývají nové kousky. Tanky jsou rozděleny podle národností ale také podle typu a poté nadále do tříd od I po X. Typy tanků mohou být: lehký tank, střední tank, těžký tank, stíhač tanku a artilerie. Každý tank můžete nadále upravovat a vylepšovat, například nové pásy, lepší motor nebo dělo či věž. Zabojovat si můžete přibližně na dvaceti skvěle vypracovaných a graficky ztvárněných mapách. Mapy připomínají skutečné scénáře ale i místa historických bitev. Hra také zaznamenává Vaše statistiky, jak hrajete, za jaký tank nejčastěji, kolik jste zabili nepřátel nebo jak dobře se trefujete. Tyto statistiky si pak mohou všichni prohlédnout a tak si o Vás vytvořit vlastní představu. Ale zase to nesmíte brát tak vážně a dělat si z toho špatnou hlavu. Ve hře se například vyskytuje slavný a velice obávaný německý tank Tiger, bohužel ve wotku není tak obávaný a až budete mít tanky třídy VIII a více nebudete si ho ani všímat, nadále se zde vyskytuje například i Konings Tiger nebo si zde můžete zajezdit i v mnoha prototypech jako je například Tiger P nebo E-75 nebo třeba i Maus, nadále si můžete zahrát v americkém Pattonu nebo v různých modifikacích M4 Sherman. Ve hře se opravdu vyskytuje mnohem větší množství prototypů než vozidel, které opravdu byli na bojištích, a myslím si, že si každý vybere svého miláčka. Z francouzské větve jsou skoro všechny tanky pouze prototypy jako například AMX 50 120. Opravdu ve hře je tolik tanků že to není ani možné sepsat. Takže si ji stáhněte a zkuste to, je to zadarmo tak proč to nezkusit.

World of Tanks

 

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"