KULTURA

Zveřejněno: 23. 12. 2014 8:00 Napsal Zkušební pilot
Nadřazená kategorie: KULTURA Kategorie: VTIPY

Vojenské letecké vtipy 1

Pilot stíhačky si po službě cestou domů zajde do baru a tam mu padne do oka krásná žena. Pilot nijak nedbá na to, že je ženatý; dá se s kráskou do řeči, oslňuje ji historkami o svém leteckém umění a o dramatických akcích, které absolvoval. Po pár skleničkách oba z baru odejdou, jedou k ženě domů a tam si spolu náležitě užijí.

V noci se pilot sebere, sedne do svého auta a jede domů. Cestou si natáhne kyslíkovou masku a než vejde do domu, opět si ji sundá. Manželka na něj samozřejmě čeká: "Kde jsi byl?"

Pilot jí všecko popravdě řekne. Manželka se na něj podívá a otráveně povídá: "Kdybys nekecal. Na první pohled vidím, žes zase někde lítal s zatraceným letadlem."

 

Zpráva z ruských médií: Ruský strategický bombardér Tu-160 zdolal absolutní rekord v délce letu bez přistání. Odstartoval z Kamčatky, proletěl kolem břehů Severní a Jižní Ameriky přes Antarktidu, kolem Austrálie, přes Čínu a Střední Asii zamířil ke břehům Afriky, kde opsal pět okruhů. Poté přeletěl Atlantský oceán a Střední Ameriku, Pacifik, vzburcoval protivzdušnou obranu Japonska, pak proletěl nad Čínou, Sibiří a otočil se nad Aljaškou. Pak se vrátil nad ruské území přes Čukotku, proletěl nad Kamčatkou, Sachalinem a poté bezpečně přistál na vojenském letišti nedaleko Vladivostoku.
Celá posádka obdržela nejvyšší vojenská vyznamenání a navigátor byl neprodleně poslán na protialkoholní léčení.

Letí dvě stíhačky ve formaci. "Vidíš mě?" ptá se jeden pilot.
"Ne," odpovídá druhý.
"Super, konečně jsme stealth!"

 Poslední slova leteckého instruktora:
"Tak, a teď to zkus sám."

Důstojník na letadlové lodi k pilotovi, který se už pětkrát neúspěšně pokusil o přistání: "Sem musíš, chlapče, sem. Tady je jídlo!"


 Vsadí se Američan s Rusem, kdo má rychlejší letadlo. Na ruské základně tedy přistane supermoderní americká stíhačka a vyskočí z ní Johnny s Jackem. Serjožka povídá Voloďkovi: "Vlez do hangáru a něco vytlač!" Voloďa vystrká dvojplošníka Andulu. "Ty jseš úplně blbej," řve na něj Serjožka. "Vždyť s tím nemůžeme vyhrát!"

"Nic se neboj, tady mám dvacet metrů dlouhý lano a až odstartujou, hodím jim to na ocas a pak dávej bacha," odpovídá s přehledem Voloďa. Po startu tedy Voloďa roztočí lano, nahodí ho na ocas Američanům a letí.

Po chvíli povídá Johnny Jackovi: "Kde jsou?" Jack se otočí a překvapeně povídá: "Ty vole, jsou za náma, asi dvacet metrů!" Johnny přitáhne křídla, zapne forsáž a ptá se: "Pořád jsou za náma?" Jack zařve: "Ty vole, dělej něco, jsou už zase dvacet metrů za náma!" Johnny přitáhne křídla naplno k trupu, zapne maximální forsáž a s obličejem protaženým přetížením povídá těžce: "A teď?" Jack se ztěžka ohlédne a povídá: "Ty vole, to nemůžeme vyhrát, oni teprve teď začali sklápět křídla!"


Jeden chlapík z Las Vegas se rozhodne, že si udělá výlet ve své malé cessně. Jenže se nad pouští ztratí, začne se stmívat a dochází palivo. Když už je situace opravdu vážná, uvidí v dálce střeženou vojenskou základnu s dlouhou ranvejí.
Dlouho neváhá a přistane. Ještě než letadlo zastaví, seběhnou se k němu houfy ozbrojených vojáků, protože chlapík přistál na supertajné základně, označované Area 51. Odvedou ho do výslechové místnosti a až do rána ho vyslýchají a prověřují jeho verzi.
Nakonec usoudí, že se pilot skutečně jen ztratil a že to není špion. Dostane tedy důrazné varování, ať o základně ani nepromluví, pokud nechce strávit zbytek života ve vězení; cessně doplní palivo, dají mu kurs na Las Vegas a nechají vyděšeného pilota odletět.
Ještě toho dne večer se ale v dálce ozve vrčení lehkého leteckého motoru a vzápětí na dráze přistane známá cessna, tentokrát se dvěma lidmi uvnitř. Pilot vyleze ven a s odevzdaným výrazem prohlásí: "Udělejte si se mnou, co chcete, ale napřed vysvětlete mojí ženě, kde jsem byl celou noc!"

Sedí takhle v Rusku na zamrzlém jezeře rybář a v díře v ledu chytá svoji denní obživu. Všude kolem mlha jako ďas. Najednou se z mlhy vynoří B-52 a zastaví hned vedle rybáře po nouzovém přistáni. Vyleze technik s pilotem a navigátorem začnou spravovat poškozenou součástku na senzoru. Po zdárném uvedení do chodu, začnou, vedle rybáře, probírat svůj další postup. "Po startu nasadíme na kurz 040 ve výšce 6000 stop!" Naskáčou do letadla, odstartují a zmizí v mlze.. Po chvilce vedle rybáře zastaví Su-27 a po otevření pilotní kabiny řve pilot na rybáře:
"Hej, rybáři! Nebyla tu před chvílí B-52ka??"
"Byla! A co ma bejt?"
"Kam pak odletěla???"
"Kurz 040, výška 6000," odpoví rybář.
"Hele, chlape, neser mě, nemachruj a ukaž rukou, sakra!"

Vyhledávání

Dnešní den v historii

20.dubna 1423 – Bitva u Hořic, v níž Jan Žižka porazil Čeňka z Vartenberka, který Husity zradil a přešel na stranu Zikmunda Lucemburského.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"