ZPRÁVY

Zveřejněno: 2. 3. 2014 11:04 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Ukrajinská revoluce - ukrajinská armáda vyjíždí vstříc agresi Moskvy!

Ukrajinská armáda vyhlásila všeobecnou mobilizaci a vojsko nastupuje do pole podle krizového plánu nejvyššího ohrožení státu. Povolanci se hlásili do rána 8:00, nyní je mašinérie v pohybu. Jednotky dislokované na Krymu jsou v těžké situaci, přesto odmítly složit zbraně a vzdát se.

 

Rusové na Krymu pikračují v obléhání ukrajinských vojenských bází - prý aby "nepadly do rukou extrémistů". Velitelé jednotek odmítli vydat své pozice a byli připraveni čelit šturmu. Nejnapjatější situace je ve Fedosiji, kde 1. prapor Ukrajinské námořní pěchoty odmítl veškerá ultimáta a raději padne do posledního při obraně země. V Sevastopolu 39. oddíl Ukrajinské námořní pěchoty zablokoval vjezdy do kasáren obrněnými BTR a bránil se útoku - udrželi se a Rusové se stáhli.

Jsou to nejobtížnější chvíle pro celý ukrajinský národ vydaný na milost a nemilost jednomu arogantnímu hulvátovi z Kremlu!!!

ukrajinská amráda

Vyhledávání

Dnešní den v historii

20.dubna 1423 – Bitva u Hořic, v níž Jan Žižka porazil Čeňka z Vartenberka, který Husity zradil a přešel na stranu Zikmunda Lucemburského.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"