ZPRÁVY

Zveřejněno: 5. 3. 2014 14:58 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Mobilizace ukrajinské armády - obklíčená základna v Bachčisaraji

Účinný rozdíl v tom, jak lidé a vláda podporují své vojáky na Krymu a krizi kolem Ukrajiny vůbec.

RUSOVÉ: - nejvyšší představitelé státu, tj. prezident Putin, ministr zahraničí Lavrov i ministr obrany souhlasně tvrdí a opakují, že na Krymu NEJSOU žádní ruští vojáci. Ti sami svůj původ přitom nijak netají, zatímco jejich vlastní vláda se od nich otočila a dělá, že nejsou. Zřejmě tedy ukrajinské základny blokuje místní "krymská domobrana", nebo rovnou zelení mužíčci z Marsu - vyjde to nastejno. Ruští vojáci jsou cizími vojáky v cizí zemi, kterou protiprávně okupují a narušují její suverenitu.

 

UKRAJINCI: - celý národ podporuje a soucítí se svými ochránci, tisíce lidí dobrovolně narukují do armády, ženy navštěvují zdravotnické kurzy. Jsou pořádány sbírky na podporu rodin nasazených vojáků, přední státní představitelé vyjádřují svůj obdiv a hluboký respekt k vojákům neporušivším svou přísahu a věrnost rodné zemi. Jsou tu doma ve své vlastní zemi jejíž suverenitu brání před cizími agresory.

Na zrádného admirála Berezovského, který jako jediný přešel "na stranu krymské autonomní vlády" už je vydáno trestní stíhání - hrozí mu 15 let a ztráta všech hodností. Místní obyvatelé Krymu pomáhají obklíčeným základnám - tady místní Tataři (kteří Rusy OPRAVDU nechtějí, protože jejich národ už jednou z Krymu deportovali a téměř vyhubili) přivezli obklíčeným obráncům domácí stravu. Krásné gesto solidarity! Ruské síly jinak pokračují v provokacích, nově nechávají hlavní práci na "místních obyvatelích" - provokatérech v civilu, kteří útočí pod přímou ochranou ruských výsadkářů.

 

Vyhledávání

Dnešní den v historii

28.března 1938 vyzval Hitler vedení Sudetendeutsche Partei, aby československé vládě kladlo nepřijatelné požadavky.

28.března 1592 se narodil pedagog a filozof Jan Amos Komenský

28.března 1898 byl zaveden do výzbroje legendární francouzský kanon Canon de 75 Modele 1897.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...