ZPRÁVY

Zveřejněno: 8. 6. 2012 19:43 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Král David, Pákistán, Afghánistán

Prahu navštívil David Petraeus, nynější ředitel CIA, bývalý velitel v Iráku a Afghánistánu, který v obou zemích  otočil průběh války ve prospěch USA. Petraeusovi říkají přátelé i nepřátelé "král David" a jeho schopnosti hodnotil i samotný Usáma tak vysoko, že požadoval jeho smrt. Pro mně je Petraeus nejlepší americký generál od dob Pattona. Je škoda, že ho Obama "odstavil" na ředitelství CIA. Zase si ale můžeme být jistí, že pod jeho vedením CIA dosáhne schopností americké armády. Účel návštěvy je tajný. Pochopitelně, je to ředitel CIA. Osobně s domnívám, že se jedná stejnou návštěvu, jako když přijede nějaký ministr nebo jeho náměstek. Nic světoborného, ani spikleneckého v tom zřejmě nebude.

Ministr obrany USA Panetta nebývale tvrdě kritizoval Pákistán. Řekl, že USA s Pákistánem dochází trpělivost. Někteří analytici si myslí, že vývoj v Pákistánu může vyústit ve větší krizi než případná válka s Iránem. Není se co divit. Tálibán má v Pákistánu bezpečnou základnu. Nebýt náletů amerických dronů, tak by to byl pro Tálibán ráj. Pákistánci nejsou ochotni s Tálibánem zatočit. Působení pákistánské tajné služby v Afghánistánu na podporu Tálibánu je prokázané, stejně jako organizační pomoc Tálibánu v provádění útoků proti afghánské vládě. Nejostudnější je pákistánské skrývání Usamy Bin Ládina a to, že Pákistánec, který jej pomohl dopadnout byl odsouzen do vězení. Jak se to shoduje s Pákistánskými prohlášeními, že bojuje proti terorismu? Zatímco lidé, kteří bojují proti teroristům v Pákistánu putují do vězení, mnozí teroristé a islamističtí vrazi se těší ze svobody a ochrany pákistánských úřadů.

Východní Afghánistán:

V oblasti, kde loni došlo k sestřelení vrtulníku s americkou jednotkou SEAL TEAM SIX a kde působí i poradci z řad české armády u armády afghánské, v provincii Vardak, v okrese Sajdi Abad letecký útok NATO zabil 3 teroristy z Al Kajdy.

V provincii Paktika bylo auto Afghánské lokální policie zasaženo nastraženou bombou a následně přepadeno Tálibánci. Během této akce bylo zabito 5 Tálibánců, 2 lokální policisté a 4 lokální policisté byli raněni.  Na jiném místě stejné provincie rovněž vybuchla nastražená nálož u auta lokální policie a zabila jednoho a zranila 2 lokální policisty.

Severní Afghánistán:

Zde byli zraněni 2 policisté, když bylo jejich auto zasaženo silniční bombou Tálibánu.

Západní Afghánistán:

Zde Tálibánci zabili afghánského vojáka a 2 zranili, když se koupali v řece. Než stačili zasáhnout jejich ozbrojení kolegové, Tálibánci uprchli.

Jižní Afghánistán:

Zde zahynul voják NATO po výbuchu nastražené bomby.

Celý Afghánistán:

Po celém území Afghánistánu afghánské a koaliční síly zabily 26 Tálibánců, jednoho zranily a 8 zajaly. U mrtvých a zajatých bylo nalezeno 8 kusů ručních zbraní, 2 kulomety, RPG, 18 min, ruční granát a 2 motocykly.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

14.května 1316 se narodil Karel IV., český král v letech 1346 –1378

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi