ZPRÁVY

Zveřejněno: 12. 6. 2012 20:12 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Situace v Afghánistánu k 12.6.2012 - Tálibánci opět vraždili civilisty

Bylo to v médiích a všimli si toho i jiní blogeři, ale prostě se k tomu musím vyjádřit:

V Belgii zastavila policistka řidičku v burce. Požádala ji, aby si odhalila tvář. Místo toho ji řidička napadla a přerazila ji nos. V zápětí vypukly v Belgii islamistické nepokoje o kterých si média nedovolila informovat. Navíc Fouad Belkacem, zástupce organizace Sharia4Belgium (už ten název) řidičku pochválil a prohlásil, že „My muslimové nemáme pro vás nevěřící a váš životní styl ani špetku úcty. Naše náboženství je nadřazené tomu vašemu. Pokud se vám to nelíbí, můžete se z Belgie odstěhovat." Belkacemovi tak hrozí rok vězení...

Tady musím dát "muslimobijcům" za pravdu. Je to odporné. Odporná arogance islamistů, která nezná  mezí. Maji pravdu ti, kteří říkají, že muslimové, pokud jich je málo, jsou jako beránci, ale jakmile dosáhne jejich populace určitého procenta začínají prosazovat islamismus. Může to znít xenofobně, ale je to tak. Není náhoda, že Belgie je země s největším procentem muslimské populace v Evropě. Je vidět, že dosáhla bodu, kdy islamisté začínají kázat svou nebetyčnou odpornou aroganci.

Co s tím? Levicově to ignorovat? V žádném případě. Ultrapravicově vyhnat všechny přistěhovalce? To je špatné řešení. Udělat něco jako Norimberské diskriminační zákony proti muslimům? Fuj. Osobně se domnívám, že je nutno lpět na západních hodnotách a prosazovat je nekompromisně. Opravdu nekompromisně, ale spravedlivě. A jaké hodnoty mám na mysli? Například to, že náboženství je každého soukromá věc a nesmí být prezentováno na veřejnosti. Že jakákoliv menšina musí akceptovat kulturu většiny, takže, když my se pohybujeme po ulicích bez burek, oni musí taky. A komu se to nelíbí, tak má prostě smůlu.

Informace z Afghánistánu, které v médiích nenajdete:

Severní Afghánistán:

Tálibánci odpálili nastraženou bombu u sanitky, která převážela těhotnou ženu do nemocnice. V sanitce bylo zabito celkem 5 lidí, s toho 2 ženy a 2 děti. Těhotná byla spolu s dalším civilistou zraněná, ale nakonec porodila zdravé dítě. Tálibánci se nebudou za tento odporný zločin ani omlouvat, ani jej nebudou vyšetřovat, odškodňovat či přijímat protiopatření.

Jižní Afghánistán:

Tálibánci v provincii Hílmand nastraženou bombou zabili ženu a 3 ženy zranili. Tálibánci se nebudou ani omlouvat, ani nebudou nic vyšetřovat, odškodňovat či přijímat protiopatření.

Východní Afghánistán:

V provincii Kunar zastřelil atentátník člena tajné služby.

V provincii Gházní Tálibánci během boje se spojenci zasáhli minometem civilní dům a zabili 2 ženy. Jeden Tálibánec se nechal pozvat do domu místního kmenového vůdce, kde se jej pokusil zavraždit. Kmenový stařešina byl raněn, ale Tálibánec svůj pokus o atentát nepřežil. Tálibánci se nebudou ani omlouvat, ani  nebudou nic vyšetřovat, odškodňovat či přijímat protiopatření.

Západní Afghánistán:

I zde byl zabit člen tajné služby

Komentář: Vzhledem k tomu, že včera dostal Tálibán opět pokouřit, je jasné, že to dnes opět odnesli především civilisté.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

15.května 1792 – Na Karlově univerzitě byla zřízena Stolice českého jazyka a literatury. Prvním profesorem byl historik F.M. Pelcl.

15.května 1938 vydali představitelé československého kulturního života manifest na obranu republiky Věrni zůstaneme, který do konce září podepsalo přes 500 000 občanů.

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi