ZPRÁVY

Zveřejněno: 14. 6. 2012 16:09 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Rusko, Sýrie, Afghánistán

Nesmyslná ruská syrská politika

Už i ruské noviny začínají kritizovat politikou Moskvy vůči Sýrii. Denník Komersant píše o tom, že Moskva se stává advokátem zlých režimů, aniž by s toho cokoliv měla. Sýrie je toho typickým příkladem. Rusko nemá žádný logický důvod zastávat se Asadova režimu. Ano Rusko má v Sýrii svou základnu, ale kdyby se postavilo proti Asadovi ve spolupráci se zbytkem světa, nová syrská vláda by určitě z vděku základnu v zemi zachovala. Rusko nemá v Sýrii žádné hospodářské a politické zájmy. Nesmyslný postoj Ruska tak pramení jen z iracionálního přesvědčení, že je nutno házet západu klacky pod nohy za každou cenu. Rusové si hrají na drsňáky a jen ze zpupnosti a arogance hájí neuhájitelný syrský režim. Jen z čisté tvrdohlavosti a nutnosti si prosadit svou, protože jim to dělá dobře. Jenže v Sýrii bude muset k zahraniční intervenci dojít, dříve nebo později a klidně i bez mandátu OSN a v tom případě bude Rusko opět odstaveno na vedlejší kolem. Ale Moskevští politici si za to mohou poděkovat leda sami sobě.

Informace z Afghánistánu

Severní Afghánistán:

Tálibánci vtrhli do domu farmáře, zbili ho a poté zastřelili. Tálibán se nebude za tuto vraždu ani omlouvat, ani ji vyšetřovat, ani nebude nikoho odškodňovat.

Jižní Afghánistán:

V boji s Tálibánem zahynul voják ISAF.

Celý Afghánistán:

Američané upřesnili, že budou bombardovat civilní domy, pokud v nich nebudou civilisté a pokud z nich budou napadeni. Pokud tedy Tálibánci obsadí civilní dům a nebudou odtud střílet na NATO, to je nebude bombardovat, ani kdyby v domě žádní civilisté nebyli.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

14.května 1316 se narodil Karel IV., český král v letech 1346 –1378

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi