ZPRÁVY

Zveřejněno: 21. 6. 2012 19:37 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Sýrie a Egypt

Obama a Cameron učinili nabídku Asadovi. Kdo touží po vládě islámistů? Jenom blázen.

Obama a Cameron slíbili Asadovi beztrestnost, pokud bude jednat o svém odchodu od moci. Tato nabídka je sice nemorální, ale politicky správná. Ukazuje, že Západ trvá na odchodu Asada a snaží se vyvarovat války. Je sice smutné, že si Asad dožije v klidu, ale pořád lepší než vojenská intervence ze všemi negativní mi následky. To, co Západ nabídl Asadovi je maximum, z morálního hlediska ještě víc než maximum. Pokud na to Asad přistoupí, buď mu věčná sláva, že to ukončil. Pokud ne, je intervence bez diskuzí. Já si přeji, aby na to přistoupil, protože schvalování intervence ještě neznamená, že se na ní těším. Válka je vždy ta poslední možnost. Dobré ale je, že podle médií Putin Západu slíbil, že jeho podpora Asadu "nebude trvat věčně". To je opravdu dobrá zpráva, že Rusko dostává rozum.

Někdo rozum dostává, jiný jej ztrácí. Když jsem si přečetl poslední komentář Idnes ohledně situace v Egyptě nevěřil jsem svým očím. To myslíte vážně? V Egyptě se k moci derou islamisti, proboha! Jak to může někdo srovnávat ze situací v ČSSR v roce 1968? Dubček snad prosazoval džihád nebo šáriju? Byl to snad nácek? Jo, byl to komunista, ale chtěl "lidskou tvář" Nikdy sem neslyšel, že by egyptští islamisté prosazovali šáriju a džihád s lidskou tváří.

Prosazovat v Egyptě demokracii proto, aby se k moci dostali islamisté je holé šílenství a lidé kteří na tom trvají jsou blázni. Pan komentátor má pravdu v tom, že "Egyptská normalizace" může Muslimské bratrstvo dohnat k terorismu. Ale pořád lepší než aby se teroristé dostali k moci. Egypt je velká země s obrovskou a moderně vyzbrojenou armádou, ležící na strategickém místě. Jak si může někdo rozumný přát, aby se tam moci ujali islamisté?

A co se týče možného islámského teroru v Egyptě, tak:

1, bude lepší když teroristé budou útočit na egyptskou vládu, než třeba na Izrael nebo na nás.

2, V Alžírsku došlo v 90. letech taky k anulaci voleb a vlády se ujala armáda a islamisté byli poraženi, i když výjimečný stav tam trvá dodnes.

3, Pokud budou islamisté bojovat takovým způsobem, jak to dělali v Iráku a Afghánistánu, velmi brzo ztratí podporu obyvatelstva

Možná si říkáte, že tady vždy horuji pro demokracii za každou cenu, tak proč zrovna v Egyptě ne? No, to je jednoduché a psal jsem to už včera. Egypťané dostali šanci a zvolili si špatně. Jako když si Němci zvolili Hitlera. Kéž by v roce 1933 byla v Německu nějaká armáda, která by ho zbavila moci.

Všichni vědí, co islamisté dokážou a stejně se v Evropě najdou lidé, kteří budou bojovat za jejich právo dostat se k moci. Zvlášť, když jsou karty rozdány jasně a ví se, že o moc islamisté usilují a že to jsou islamisté. Totální šílenství.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

15.května 1938 vydali představitelé československého kulturního života manifest na obranu republiky Věrni zůstaneme, který do konce září podepsalo přes 500 000 občanů.

15.května 1792 – Na Karlově univerzitě byla zřízena Stolice českého jazyka a literatury. Prvním profesorem byl historik F.M. Pelcl.

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi