ZPRÁVY

Zveřejněno: 27. 6. 2012 17:29 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Egypt, Irán a Afghánistán

Egyptský prezident chce "zlepšit vztahy s Iránem"

Tak neuběhlo ani 24 hodin od mediálních ód na nového egyptského prezidenta a média se diví. Novopečený egyptský prezident, jako jednu z prvních věcí, které udělal je, že prohlásil, že bude usilovat o "zlepšení vztahů s Iránem v rámci hledání strategické rovnováhy na Blízkém východě." První den od vyhlášení výsledku a už se chce kamarádit s Iránem. Média přiznávají, že tento výrok "úplně všechny vyděsil". No tak, každého kdo vidí skutečnou situaci a ne zbožná přání, to vyděsit nemohlo, protože to musel čekat. Média se diví, jak to, že "demokratický" prezident chce spolupracovat s totalitním Iránem. Jak je to možné, protože egyptští revolucionáři podporují revolucionáře syrské, zatímco iránský režim Asadův režim. Já v tom nevidím nic překvapivého. Egypťané, kteří svrhli Mubaraka, to mysleli upřímně. Bohužel napomohli k moci islamistům, kterým za chvíli začne být jedno, co si myslí revolucionáři a budou podporovat, toho, koho oni uznají za vhodné. Čili teroristy a diktátory.

Situace v Afghánistánu k 27.6.2012

"Na odvrácené straně měsíce" v provincii Núristán byl zabit tálibánský velitel zvaný "Musa". Musa byl napojen nejen na Tálibán, ale i na Al Kajdu. Společně s Musou byl zabit neupřesněný počet řadových Tálibánců. Musa byl objeven afghánskými a koaličními speciálními jednotkami a zabit přivolanou leteckou podporou. Američané se do Núristánu vrátili teprve před několika dny, ale svou práci tam už rozjeli naplno.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

15.května 1792 – Na Karlově univerzitě byla zřízena Stolice českého jazyka a literatury. Prvním profesorem byl historik F.M. Pelcl.

15.května 1938 vydali představitelé československého kulturního života manifest na obranu republiky Věrni zůstaneme, který do konce září podepsalo přes 500 000 občanů.

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi