ZPRÁVY

Zveřejněno: 28. 6. 2012 19:32 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Egypt, Libye, Sýrie, KLDR, Afghánistán

Fake z Egypta, chaos v Libyi, vrazi v Sýrii a KLDR a situace v Afghánistánu k 28.6.2012

Vážení čtenáři, omlouvám se, ale opět jsem uvěřil masmédiím a citoval je. Údajné výroky egyptského prezidenta, které jsem tady včera citoval, jsou opět kachna, fake, ale spíš výplod iránské propagandy. Kancelář nového egyptského prezidenta se ohradila proti tomu, že by něco takového řekl. Já se na rozdíl od médií, které tuto informaci přinesla, omlouvám, i když jsem je jen citoval.

Každopádně ony vymyšlené výroky jsou jen zrychlením a zjednodušením příštího vývoje. V Izraeli si nikdo neoddechl a vše co jsem napsal v posledních dnech o Egyptě, platí. S výjimkou výroků jeho nového prezidenta.

Libye stojí na rozcestí. 3/4 roku po revoluci v zemi pořád řádí postrevoluční milice. Válčí mezi sebou a narušují chod země. Země se chystá na volby. Nikdo neví, jakým způsobem tyto volby proběhnou, ale pokud proběhnou víceméně úspěšně, můžou dát vládě autoritu, aby konečně nastolila pořádek. Pokud to bude fiasko, reálně hrozí, že se Libye promění v další Somálsko.

Kdo za to může?

NATO? Samozřejmě, že ne. Můžou si za to sami Libyjci. NATO jim dalo stejnou šanci, jakou si vydemonstrovali Egypťané. Jak s touto šanci naloží, je již jenom na nich. Je to jejich země a jejich zodpovědnost. Egypťané svoji šanci zahodili. Zahodí ji i Libyjci?

Jestli ano, tak by se už dalo mluvit o tom, že Arabové nebo muslimská společnost opravdu nejsou schopni naložit se svobodou. Ale třeba to tak nebude, třeba nás ještě překvapí. Každopádně na svobodu má nárok každý.

Má tedy Západ bojovat za svobodu v Sýrii (politicky nebo vojensky)? Ano. I Syřané musí dostat šanci. A navíc nelze udržovat tzv. pořádek masovými vraždami. Nechápu, že to někteří lidé nechápou. Kdy přišli o svou humanitu, o normální lidské vědomí toho, co je správné, že je pro ně lepší cynický masový vrah než chiméra jakého si pořádku?

Když se mluví o hromadných vraždách. Lidové noviny zveřejnily kresby bývalých vězňů severokorejských koncentračních táborů. Jsou to neumělé kresbičky, ale je to něco příšerného. Američané by neměli střílet na vlajku Severní Koreje, ale měli by ty hovada (rozuměj režim, ne lid) vybombardovat a svrhnout. Jestli je na světě nějaká země, kde by byla válka morální, tak je to KLDR.

Informace z Afghánistánu

Po celém Afghánistánu bylo afghánskými silami a silami NATO zabito 37 Tálibánců, 14 bylo zraněno a 3 byli zajati. U mrtvých a zajatých byly nalezeny různé druhy zbraní a 2 motorky.

Východní Afghánistán

V provincii Paktia jednotky NATO podporovány letectvem zabily 28 Tálibánců.

Jižní Afghánistán:

V provincii Hílmand byli zabiti 4 Tálibánci a 8 bylo zajato. Zde rovněž policie překvapila tálibánské pokladače výbušných náloží a v přestřelce 2 zabila. V boji zahynul jeden policista a 2 byli raněni. Na jiném místě provincie byli zabiti 4 policisté nastraženou náloží.

Severní Afghánistán:

Zde zahynuli 2 policisté a 2 byli zraněni po výbuchu nastražené tálibánské bomby

Západní Afghánistán:

Tálibánci přepadli a zabili 4 policisty

Vyhledávání

Dnešní den v historii

15.května 1938 vydali představitelé československého kulturního života manifest na obranu republiky Věrni zůstaneme, který do konce září podepsalo přes 500 000 občanů.

15.května 1792 – Na Karlově univerzitě byla zřízena Stolice českého jazyka a literatury. Prvním profesorem byl historik F.M. Pelcl.

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi