Jasně, že nejhorší, co může být, je zabíjení lidí. Vojáci, teroristé, civilisté, všichni jsou oběťmi smrti a je to, to z čeho bychom běli být smutní. Pak dlouho dlouho dlouho nic a pak je tu zabíjení němých tváří - zvířat. Mluvím o zbytečné krutosti, která  není kvůli například masu... Zvykli jsme si na krutost na lidech, jsou toho každý den plné zprávy a díky tomu jsme už vůči tomu otupělí, protože se to bere, že to je jaksi "normální". Krutost na zvířatech nás dovede rozhořčit, protože víme, že ta němá tvář ani nechápe proč je s ní takhle zacházeno. Další věcí je ničení přírody. Nemyslím nějaké chimérické globální oteplování, ale myslím jednoznačné věci, jako je vypouštění jedu a špíny a podobně.

A pak zase douho dlouho dlouho nic a je tu ničení kulturních památek. Protože se to neděje zas tak často a nejsme na to zvyklí, tak nás to dovede nadzvednout ze židle. Nevím jak vás, ale mě likvidace Timbuktu ze strany islamistů rozhořčila. Nic na tom nemění, že ničí muslimské svatyně, protože je považují za "modlářské" Přesto, že muslimské a přesto, že jsem vůči islámu kritický, přesto mě toto chování rozhořčilo. Ty svatyně jsou součásti dědictví světa, patří celému lidstvu, ne jen "jim". To co dělají islamisté v Timbuktu je barbarství prvního stupně a stavějí si tak opět pomník své tuposti. Protože ti obyčejní lidé, které islamisté po světě zavraždili, se stanou statistikami, ale zničené Timbuktu tady zůstane jako připomínka jejich primitivismu, stejně jako ten skalní výklenek po afghánském Buddhovi. Islamisté zničili Timbuktu a tak zase o něco zošklivili tento svět. Hanba jim. A ještě něco to je. Přivolávaní toho horšího, co přijde. Ten zničený Buddha v Afghánistánu symbolizoval to, co se tam bude dalších 10 let dít. Co přivolá zničení starobylého Timbuktu?

A mimochodem, zničení Timbuktu označil Mezinárodní soudní tribunál za válečný zločin.

Irán zase vyhrožuje. Je vidět, že ropné embargo mu způsobuje velké škody a to je dobře. Opět hrozí uzavřením Hormůzu. Troufám si tvrdit, že si na to netroufne. To by bylo něco jako vypálit raketu na Izrael. To svět nepřipustí. A jestli si troufne, tak to bude znamenat několik věcí - že je íránský režim skutečně zoufalý, že to bude začátek jeho konce a že to usnadní Západu akci proti němu, protože on bude ten agresor, ten kdo začal.

Informace z Afghánistánu

Východní Afghánistán:

V provincii Kunar afghánské a koaliční speciální síly navedly nálet NATO na místního velitele teroristické organizace Laškar e Taiba neboli Armáda čistých, která se proslavila útokem na Bombaji v Indii před několika léty. Velitel této organizace v Afghánistánu Khatab Šafiq byl zabit společně s neupřesněným počtem svých podřízených. Nálet proběhl v krajině mimo civilní osídlení. Při ohledání obětí speciální jednotky objevily v okolí další skupinu teroristů a opět na ní navedly nálet, který ji zlikvidoval. Ani během tohoto náletu nebyl zasažen žádný civilista. Šafiq vedl v Afghánistánu výcvikové tábory, kde učil Tálibánce v ovládaní minometů, raketometů a kulometů. Další den pokračovaly speciální jednotky v oblasti v akci a objevily další množství teroristů, tentokrát ze samotné Al Kajdy. Opět na ně navedly letecký úder, který jich neupřesněné, ale údajně velké množství zabil.

V provincii Gházní Tálibánci odpálili výbušnou nálož u autobusu z Kábulu do Kandaháru a zabili 5 civilistů včetně žen a dětí a 11 zranili. Tuto vraždu nebude Tálibán vyšetřovat, nebude se za ní omlouvat ani nebude nikoho odškodňovat.

Jižní Afghánistán:

Tálibán odpálil před Kandahárskou univerzitou automobil Toyota Corolla a zabil 7 civilistů a 23 zranil. Tuto vraždu nebude vyšetřovat, nebude se za ní omlouvat ani nebude nikoho odškodňovat.

V provincii Hílmand Tálibánec převlečený za člena Afghánské národní občanské pořádkové policie zabil 3 britské vojáky, 2 z 1. praporu Velšské gardy a jednoho ze sboru spojařů, kteří tvořili výcvikový tým pro policii. Vojáci ještě stačili palbu opětovat a útočníka zabít, ale svým zraněním podlehli.

Severní Afghánistán:

Tálibán zde opět přiotrávil 53 školaček. Tálibán se za to nebude omlouvat, ani to nebude vyšetřovat ani nikoho odškodňovat.

Západní Afghánistán:

Spojenci byli napadeni během operace v oblasti. Rozpoutala se bitva, během které i za pomocí letecké podpory zabili 32 Tálibů, včetně 3 velitelů a dalších 13 zranili. U mrtvých bylo nalezeno velké množství zbraní.

Celý Afghánistán:

Během dalších operací bylo po celém Afghánistánu zabito dalších 47 Tálibánců.