ZPRÁVY

Zveřejněno: 19. 5. 2014 21:28 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Vojenské zprávy

Ukrajinská revoluce - přestřelka se separatisty na hranicích s Ruskou federací

{youtube}whH_2-HJybk{/youtube}

Dnes v dopoledních hodinách kolem 11:30ti došlo v oblasti východoukrajinského města Amvrosijivka k přestřelce mezi ukrajinskými vojáky na silničním blokpostu 400 metrů od hraničního přechodu Uspenka na hranicích s Ruskou federací. Kolem 50ti maskovaných ozbrojenců v 10ti automobilech zaútočilo na početně slabší hlídku ukrajinské armády - došlo k boji a nasazení povolaných vojenských posil. Po půlhodinové přestřelce byli útočníci zahnáni na ústup - 1 ze separatistů byl zabit, 7 dalších utrpělo zranění a 1 byl ukrajinskými jednotkami zajat. V boji bylo dále zničeno několik vozidel útočníků. Na ukrajinské straně se incident obešel beze ztrát.

U Slovjanska v jednom z minometných obstřelů ukrajinských pozic u televizního vysílače zahynul 1 ukrajinský voják, 3 kolegové byli zraněni. Palba separatistů opět vycházela z obytných částí města. Separatisté taky před zraky celé rodiny zastřelili jednoho z místních zemědělců za to, že potravinami zásoboval ukrajinské vojáky... V blízkosti Kramatorska byla včera dopadena skupina proruských ozbrojenců, která plánovala zahájit palbu na techniku ukrajinského letectva - mezi ozbrojenci byli také pracovníci ruského zpravodajství "Life-News", kteří celou akci chtěli zaznamenávat - nyní čelí všichni obvinění z podpory terorismu. Na místě byl zaznamenán ruční protiletecký raketomet, jaký ukrajinská armáda ani nemá ve výzbroji - pochází z Polska a byl užíván gruzínskou armádou za války s Ruskem v Jižní Osetii ze srpna 2008, pravděpodobně se jedná o trofej ukořistěnou poraženým Gruzíncům.

Vedoucí představitel vyšetřovací komise zabývající se požárem v Domě odborů v Oděse, kde 2. května tohoto roku uhořely desítky proruských separatistů, zveřejnil dosavadní výsledky pátrání. Potvrdily se předchozí tvrzení o tom, že "upálení aktivisté" byli nejprve uspáni plynem a zemřeli inhalací spalin, poté byla těla až aranžována a vystavena plamenům - k uspání byl užit chloroform, který byl na místo dopraven už dříve. Ruský prezident Vladimír Putin také dnes vydal početným ruským jednotkám účastnícím se "cvičení" u ukrajinských hranic, aby se stáhly zpět na původní místa určení.

 

Další aktuality z Ukrajiny

{youtube}LVVPVJAXqk4{/youtube}

Zadržení separatistů doprovázených ruskými "novináři", kteří se pokoušeli sestřelit v blízkosti Kramatorsku ukrajinský vrtulník.

{youtube}fZOed9UC9GY{/youtube}

Noční ostřelování pozic ukrajinské armády pod televizní věží na hoře Karačun v blízkosti Slovjanska, kde byl dnes ráno minometným granátem 1 ukrajinský voják zabit. Palba separatistů byla vedena z prostoru mateřské školky.

Zákopy separatistů u Slovjansku

{youtube}X-bkqVZA470{/youtube}

Přestože ukrajinská armáda převzala iniciativu, separatisté mají kolem 300 padlých a podpora jejich aktivit klesá, stále se jedná o nebezpečného protivníka zčásti tvořeného bojovníky z Čečenska a příslušníky ruských speciálních jednotek.

"Babaj" - vousatý terorista, Alexandr Možajev, občan ruské federace.

{youtube}rhArEfYe9H4{/youtube}

Proslov doplněný o anglické titulky mnoho komentářů nepotřebuje.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

20.dubna 1423 – Bitva u Hořic, v níž Jan Žižka porazil Čeňka z Vartenberka, který Husity zradil a přešel na stranu Zikmunda Lucemburského.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"