ZPRÁVY

Zveřejněno: 9. 4. 2008 23:33 Napsal Petr Harazím
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Politika

Běloruská mládež: 16. dubna vyjdeme do ulic. Pomožte nám!

„16. dubna by se měl ve všech zemích světa konat den solidarity s Běloruskem“, napsali ve své výzvě lídři opozičních běloruských mládežnických organizací. Pronásledovaní opozicionisté připoměli, že v posledních týdnech KGB, milice a OMON zadrželi stovky lidí výhradně za činnost v nevládních organizacích. Pronásledováni jsou novináři a během Dne Nezávislosti bylo zmláceno a zadrženo více než sto demonstrantů.

„Vyjďte 16. dubna do ulic vašich měst, před velvyslanectví a konzuláty Běloruska, požadujte propuštění politických vězňů a ukončení represí“, prosí ve své výzvě čtyři lídři běloruských opozičních mládežnických organizací.

„Informujte novináře ve vašich zemích, ať lidé vědí, co se děje v Bělorusku“, dodávají autoři výzvy.

Ve výzvě byly připomenuty události posledních týdnů. Autoři přímo upozorňují na brutální rozehnání pokojné demonstrace u příležitosti Dne nezávislosti 25. března. Připomínají také zatýkání nezávislých novinářů a procesy se svými kamarádkami a kamarády, kteří jsou obviněni z činnosti v nelegálních organizacích.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

18.dubna 1389 – Velký židovský pogrom v Praze. Vedli k němu někteří kazatelé bez vážných příčin. Byla zabita většina Židů z Pražského ghetta.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"