ZPRÁVY

Zveřejněno: 23. 3. 2014 19:28 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Politika

Ne základnám se snaží o kontrolu ČT

Je šokující, že v dnešní době pronikají zástupci organizace Ne základnám podezřelé z napojení na Rusko do kontrolní rady České televize.

Myslím, že právě v této době, bychom měli být na níže popsané informace citliví. Mysleli jste si třeba, že když u nás nedošlo k vybudování amerického radaru, že organizace Ne základnám skončila? Ani náhodou. A její činnost pokračuje stále dál. BIS rovněž podezřívá ruské tajné služby, že tuto organizaci podporovaly. V dnešní době je tedy Ne základnám velmi nebezpečnou organizací se špatnou pověstí a to i bez ohledu na to, jaké myšlenky hlásá. Ale k těm myšlenkám se ještě dostaneme.

O tom, že Ne základnám nespí, ale naopak aktivně působí, svědčí fakt, že hned dva (!) zástupci této organizace postoupili při hlasování poslanců do druhého kola volby radních České televize. Jedná se o Lenku Procházkovou a Václava Dvořáka.

Václav Dvořák se dlouhodobě zabývá v Ne základnám médii. Na stánkách této organizace lze například najít jeho článek  "Pryč s okupanty v médiích" z roku 2013. Všimněte si, že Ne základnám hlásá myšlenku, že je naše země někým okupována. Už to je samo o sobě velmi podivné a člen takovéto organizace, jako dohlížitel nad médii mě připadá značně bizarní.

Ale vraťme se k článku pana Dvořáka. Vadí  mu, že jsou média v soukromých rukou a že si samy určují témata svých zpráv. Vadí mu, že málo informují o sociálních záležitostech a že považuji NATO za obrannou organizaci. Vadí mu, že média nehlásají, že „NATO vede koloniální války a podporuje terorismus.“ Považuje USA a NATO za největší hrozbu pro svět a požaduje, aby Česká republika nebyla členem NATO a spojencem USA. Dvořák hlásá, že média v ČR jsou okupována a snaží se z nás udělat kolonii.

Po sáhodlouhých litaniích nad tím, že se ČT bránila jeho propagandistickému pro srbskému dokumentu, se Dvořák věnuje různým událostem z Jugoslávie a tady si ho dovolím ocitovat: "Žádných 8000 nevinných muslimských civilistů nikdy ve Srebrenici popraveno nebylo. Srbové neprováděli žádnou genocidu."

To však ještě není to nejzajímavější na názorech pana Dvořáka. S vážnou tváří varuje před Novým světovým řádem (New word order-NWO), známou to spikleneckou teorií rozšířenou zejména díky internetu.

Dvořák pak volá po kontrole médií. Soukromá žijí z inzerce a tedy my jako zákaznici reklamovaných výrobků máme právo kontrolovat jejich obsah. A požaduje samozřejmě i kontrolu veřejnoprávních médií. Mimochodem i pan Dvořák nenávidí EU.

Dvořák výslovně hlásá: "povolejme odpovědné k odpovědnosti. Začněme Radou pro televizní vysílání, zásadně ji vyměňte. Vyžeňme z Rady politické žáby na prameni."

Svůj článek, který je opisem jeho projevu Dvořák ukončil zvoláním: "Ať chcípne tahle neoliberální diktatura!"

Můžeme tedy jasně konstatovat, že přání a program pana Dvořáka se začíná plnit a pan Dvořák se dostane do rady ČT, kde může začít "povolat odpovědné k odpovědnosti". V radě ČT bude sedět popírač válečných zločinů a zastánce obskurních spikleneckých teorií. Zdá se, že o Ne základnám tedy ještě uslyšíme a nebude to proto, že by protestovali proti ruskými základnám na Krymu.  A to v době, kdy na východě Evropy vyvstává nové a vážné nebezpečí pro naši zem. Ve stejné chvíli pronikají do médií užiteční idioti těchto sil. Dosud jsem se domníval, že proruská prohlášení některých vládních a provládních politiků jsou jen rétorika, ale začínám se obávat, že v parlamentu je nyní taková konstelace, která opravdu ohrožuje orientaci naší země.

Co teď?

Vyhledávání

Dnešní den v historii

20.dubna 1423 – Bitva u Hořic, v níž Jan Žižka porazil Čeňka z Vartenberka, který Husity zradil a přešel na stranu Zikmunda Lucemburského.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"