ZPRÁVY

Zveřejněno: 7. 3. 2014 20:55 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Putin: arogance, ignorace a lži

Rusko nehodlá přestat. Rusko ignoruje zbytek světa. Rusko lže naprosto nehorázným způsobem.

Rusko si ze západních výzev, hrozeb a sankci naprosto nic nedělá. Naopak jsou mu pro smích a považuje za blafování, jak přízná prostřednictvím svého státem řízeného tisku. Myslím, že západní politici, ale i voliči se budou muset ve velmi rychlé době smířit s tím, že konfrontace bude nadále eskalovat.

Rusko naprosto bezskrupulózně připravuje anexi Krymu. Taková anexe se odehrála naposledy za druhé světové války. Tady opravdu srovnání s Hitlerem nejsou přehnaná. Putin si dovoluje to, co si nedovolili ani komunisté. Ti vyváželi revoluci a připojovali země do svého tábora, ale vždy jim nechali zdání samostatnosti a nechali místní komunisty, aby si ty země řídili sami. Nepřipojovali je k SSSR. Myslím tím, v období po druhé světové válce. A buďte si jisti, že to není konec. Putin už začíná mluvit o východní Ukrajině. To není konec. Je to teprve začátek.

Putin používá bezprecedentní lži, které se dají hodnotit jako výsměch celému světu. Své speciální jednotky, které nasadil k nátlaku na Ukrajinu, označuje za krymskou domobranu. V tom případě by to byla ta nejdisciplinovanější, nejprofesionálnější a nejlépe vyzbrojená a vystrojená domobrana na světě. Která navíc ukradla ruské armádě auta a obrněné transportéry. A to všechno během několika dní, protože ještě před pár dny o krymské domobraně nikdo neslyšel. Je to tak nehorázná lež, že tomu nemůže věřit absolutně nikdo. Mě to přijde jako totální výsměch a urážka světu. Je to bolševická škola.

Když v roce 1950 poslala komunistická Čína do Koreje proti Američanům statisíce svých vojáků, označila je za "lidové dobrovolníky", protože podle mezinárodního práva není stát, ze kterého pocházejí dobrovolníci za ně odpovědný. Bylo to naprosto plnohodnotné zapojení čínské armády do války, ale Čína se tvářila, že během pár týdnu se statisíce Číňanů odhodlaly "pomoct korejskému lidu". A to že měly zbraně a uniformy čínské armády, včetně například děl, to je jenom náhoda. Putin není bolševik, ale jeho politika vychází z těch nejtemnějších tradic komunistické říše zla.

Zatímco majdonovci jsou označeni za banderovce a fašisti a Putinova propagandistická pátá kolona to dokazuje fotkami Banderových vlajek a v médiích se sem tam objeví nějaké nacistické symboly u těch největších radikálů, na což je Putinovou propagandistickou pátou kolonou hystericky reagováno, tak na Krymu a východní Ukrajině se bezskrupulózně protestuje pod rudými vlajkami, rudými hvězdami a portréty Lenina.

Stejně jako byl západ obviněn z přímé podpory hnutí Majdanu, ač proto to nejsou žádné důkazy, dokonce nikdo nikdy neřekl, jak Západ konkrétně Majdan podpořil, Rusko přesně podle tohoto mustru podpořilo Krymské separatisty, tak stejně jako jsou Majdanovci obviňováni s fašismu, tak na Krymu bují bolševický sentiment. A je úplně jedno, že fašismus je zakázaný a komunismus ne. Morálně jsou obě ideologie naprosto stejné a o tom, která z nich má na svědomí více lidí se dodnes vedou debaty.

Ukrajinští vojáci na Krymu jsou dle proruské krymské loutkové vlády okupanti. Je to první případ v dějinách lidstva, aby se někdo stal okupantem, aniž by se hnul z místa. Za totality jsme si dělali srandu, co jsou schopni na východě vymyslet za absurdity. Je vidět, že vynálezci východních absurdit jsou ve 21. století ještě vynalézavější než v tom dvacátém.

To, co se odehrává je taková ruská "smart agrese" na Ukrajinu. Armáda se drží zpátky, ale tajná služba jede na plné obrátky. Zatímco na západě se naučil perfektně využívat speciální jednotky, na východě zase tajnou službu. KGB byla vždy obávána pro skvělé využití lidských zdrojů. To západ nikdy tak dobře neuměl a spoléhal se na technické prostředky. Evidentně však ruské tajné služby dosáhly i technických schopností. Jak pracují?

Jeden příklad za všechny. Pseudoaféra s odposlechem telefonního hovory estonského ministra zahraničí Paety a evropské ministryně zahraničí Ashtonové. Nyní už víme, jak to doopravdy bylo a na internetu je celý telefonní hovor, takže každý má možnost posoudit realitu a to jak ruská propaganda lže. Pro ty, kteří si toho nevšimli, dodávám základní fakta. Paeta mluvil s Ashtonovou o tom, že na Ukrajině slyšel fámy o tom, že palbu na Majdanu nařídila opozice a Ashtonovo na to reagovala tím, že o tom nevěděla. Rusové zveřejněním jen části hovorou a manipulaci s překladem z angličtiny udělali z hovoru, to, že Paeta informoval Ashtonovou o tom, že opozice nařídila střelbu na Majdanu a Ashtonová na to měla zareagovat tak, že to nebude chtít vyšetřit. Podrobné vysvětlení najdete v masmédiích a celou nahrávku rozhovoru taky.

Jasně to však ukazuje, jak pracuje Rusko. Práce s veřejným míněním je pro Rusko typ. To se naučilo za komunismu. Například, když podporovalo tzv. mírové hnutí proti jaderným zbraním v osmdesátých letech, které protestovalo selektivně jen proti americkým raketám. Stejně tak naše tajná služba odhalila, že ruské tajné služby podporovaly hnutí Ne základnám. Není tedy důvod si myslet, že tentokrát to je jiné.

Ostatně, jak by ruská propaganda přišla k nahrávce toho hovoru. Ruská tajná služba dodává zpravodajské informace státní propagandě, která je však pomoci masmédií a internetu šíří do světa. Říká se tomu informační válka. Špionážní válka, kybernetická válka a informační válka ty zuří naplno. I když zbraně mlčí. Zuří válka mezi Ruskem a Západem.

A tak co na Západě ještě nesplaskla mediální bublina, kterou nafoukli spolupracovníci ruských tajných služeb Snowden, tak Rusko naprosto stejně bez povšimnutí a rozhořčení odposlouchává  ze všech sil a tyto informace zneužívá v ideologickém boji.

Ale myslím, že díky tomu, co Putin právě teď dělá, někteří lidé prohlédli. Nejen na Západě, ale i v Rusku samotném. Opět je potřeba pochválit ty Rusy a vážit se všech těch, kteří v Rusku veřejně vystoupili proti Putinově agresi a to bez ohledu na následky, které jim to přineslo.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"