ZPRÁVY

Zveřejněno: 20. 6. 2014 12:15 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Ruský chaos

Rusko dále stále přilévá olej do ukrajinského ohně. Již brzy se dovíme, kam to celé směřuje. Malá tanková bitva a letecká bitva bez výstřelů.

Ukrajinou vyhlášené jednostranné příměří nebylo akceptováno. Teroristi mezi tím rozpoutali malou verzi bitvy u Kurska a rozpoutali boj s ukrajinskou armádou za pomoci tanků. Východoukrajinští teroristi a gangsteři, kteří se živí rabováním, vybíraní poplatků za odchod, únosy a loupežemi jsou vyzbrojeni těžkou technikou a tanky. Jsou vyzbrojeni lépe než syrští nebo iráčtí teroristé nebo než Tálibán, ale chovají se podobně.

 Vyhlásili své teroristické pseudozemičky a vládnou tam za pomoci chaosu. Představte si Somálsko s tanky a raketomety. A teď si představte, že to je v Evropě. A teď si představte, že tento nepořádek je podporován zemí, která nám tvrdí, že hájí civilizační hodnoty, zákon a pořádek a že je proti chaosu, který údajně způsobuje Západ a NATO. Já si nemůžu pomoct, ale chaos je jednoznačně tam, kde ho organizuje Rusko.

 Rusko kritizuje Západ a NATO za chaos, který vznikl jako vedlejší produkt při jejich intervencích a na kterém se nijak nepodílely, ale v tu samou chvíli Rusko ten chaos klidně a organizovaně vytváří. Využívá ho a zneužívá ho ve svůj prospěch a využívá ho zcela bez skrupulí jako svou zbraň a metodu a taktiku a strategii. Rusko opět dokazuje, že světová jednička velhaní a pokrytectví.

 Rusko na Ukrajině zatím nijak neustoupilo. Je tady ještě jedna možnost. Poslední šance. Putin posílal na Ukrajinu těžké zbraně a k její hranici své jednotky, aby vytvořil poslední nátlak a teď bude souhlasit s Porošenkovým mírovým plánem. Tím pádem by mohl vypadat jako mírotvorce a své jednotky od Ukrajiny zase stáhnout. Ti se teda najezdí.  V Donbasu jsou těžké zbraně a Putin bude doufat, že teroristi vydrží co nejdéle, aby Ukrajině dál maximálně škodil, ale nakonec ustoupí.  To je ta lepší varianta.

 Horší varianta je, že Putin skutečně nehodlá ustoupit a že zcela otevřeně mete do tváře Západu jednoznačný postoj – na Ukrajině si i nadále budeme dělat, co chceme a teď se ukažte, jestli na to máte nás zastavit. Říkáme, že ne. Nebojíme se vás. Žádné sankce na nás neuvalíte. Pché.

 Rusko se nám směje do tváře. Protože může, protože na to má. Americký viceprezident Biden Ukrajinu ubezpečil, že Západ uvalí na Rusko další sankce. V tu samou chvíli Zaorálek na Ukrajině prohlásí, že EU nechce vést obchodní válku s Ruskem.  A Putin to vidí. A Putin se směje. Putin totiž ví, že až se bude rozhodovat o sankcích, zvítězí Zaorálci, Sobotkové a Ficové.

 Můžeme na to krutě doplatit.  Jestli Putin neustoupí a blížící se summit EU za současné situace neuvalí na Rusko sektorové sankce, bude to nová Mnichovská dohoda. Další Obamová červená linie naprosto k ničemu. A to, co se bude dít potom, bude podobné tomu, co se dělo po Mnichovské dohodě… Do roka a do dne…

 Když sem výše psal v narážce na to, že teroristé z Donbasu mají tanky o bitvě u Kurska, tak vidím ještě jeden příměr. Pobaltské nebe se pomalu začíná měnit na kanál La Manche za druhé světové války. Ale samozřejmě bez výstřelů.

 Britské stíhačky Tajfun neví kam dřív skočit. Jen 17.6 zachytily nad Pobaltím 4 skupiny ruských letadel složené z bombardéru Tu-22, čtyřech stíhaček Su-27, průzkumný A-50 a dopravní  An-26. Na odkazu z polského tisku si můžete prohlédnout i fotografie ruských strojů, které piloti RAF pořídili.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"