ZPRÁVY

Zveřejněno: 21. 6. 2014 12:35 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Česko: teroristé, opilci i rozumní lidé

Stejně jako je nepřípustný terorismus islámský, je nepřípustný i terorismus proruský. Udělá však proti tomu něco země s takovým prezidentem? Rozumné návrhy na reformu EU.

Jistě všichni souhlasíme s tím, že islámský terorismus je špatný. Že lidé, kteří odjíždějí bojovat do Sýrie na straně islámistů a pak se vracejí do Evropy s teroristickým výcvikem, jsou nebezpeční a musí být stíhání. Stejně tak jsou nebezpeční fanatičtí muslimští kazatelé, kteří verbují islamisty a do té Sýrie je vysílají, i když třeba nikdy nikoho nezabili.

Nevidím důvod, proč by se to mělo vztahovat jen na muslimy. Pokud pan Stejskal odjel do Donbasu, ať si tam kecá, co chce, má na to právo. Pokud však bojuje s donbaskými teroristy, tak je stejný terorista jak oni. České policejní a zpravodajské orgány by se tím měly zabývat. Neměly by tolerovat nábor pro donbaské teroristy, stejně jako nábor pro teroristy islámské. Pokud existují skupiny, které verbují lidi pro donbaské teroristy na českém internetu měl by je náš stát pronásledovat.

A pokud pan Vyvadil těmto skupinám vyjadřuje podporu, chová se stejně jako islámští kazatelé, kteří verbují lidi pro džihád a terorismus a podle toho by proti němu mělo být postupováno.

Svoboda slova je v pořádku. Jsme v Evropě a tady na rozdíl od Ruska si a každý může říkat a psát, co chce. Ale pokud se najdou lidé, kteří přecházejí od slov ke skutků a jsou schopni pozvednout zbraň za ruskou zahraniční politiku, naše tolerance vůči nim by měl skončit. To už je tolerance vůči zlu a ta je nepřípustná. Pokud proti těmto lidem nezasáhneme, můžou se pro náš stát a pro naší společnost stát stejně nebezpeční jako oni islamisté. Vrátí se vycvičeni ruskými speciálními jednotkami a budeme tady mít ne nějakou pátou kolonu pisálků, ale skutečnou pátou kolonu, vycvičenou v zabíjení.

Udělá s tím náš stát něco?

Obávám se, že ne. Naše politické strany jsou prolezlé sympatizanty současné ruské společenské zřízení od extrémistů po vládní ANO a ČSSD. Náš prezident zřejmě oslavoval humbuk, který vyvolal svými proti muslimskými výroky tak mohutně, že když se po několika dnech probral, tak neviděl…

Neviděl důvod proč uvalovat sankce na Rusko. Stejně jako Chamberlain a Daladier neviděli důvod proč vést válku proti Německu. Měl takový bolehlav, že se rozhodl, že by měly být vůči Rusům zrušena víza. Zřejmě proto, aby tady mohly proudit další desítky nebo stovky ruských agentů.

Takže, pane Zemane, sankce proti Rusku mají být uvaleny, proto, že provádí agresi proti suverénnímu a demokratickému státu Ukrajina. A Rusům by se měly víza přestat vydávat, nikoliv je zrušit.

Když člověk sleduje, co se děje, skutečně by zvracel. Náladu mu zvedne, jen to, když vidí, že je stále ještě hodně rozumných lidí. Fascinuje mě, jak lidé, kteří lezou do zadku Putinovi tvrdí, že jsou konzervativci, kteří usilují o tradiční evropské hodnoty. Houby konzervativci, bolševici to jsou.

Já vám řeknu, jak vypadá konzervativec. Jakub Kubalčík taky zmiňuje tradiční konzervativní hodnoty, jako je rodina a silně kritizuje EU. A konzervativně říká, že „existuje pouze jediný důvod, který může opravňovat politickou representaci použít finanční prostředky občanů (tedy státní rozpočet), a tím je zajištění bezpečnosti.“  No nemusíme s tím souhlasit, ale je to legitimní názor, který lze řešit v rámci demokratické diskuze, kterou umíme my v EU, ne oni v Rusku.

Ale proč pána cituji. Líbí se mi toto: „Je tedy nezbytné vyzvat budoucí poslance Evropského parlamentu, aby se razantně zasadili o změnu priorit Unie, aby zcela odbourali agendy, nesouvisející s jejím hlavním posláním, tedy s udržováním míru a zprostředkováváním hladké a těsné spolupráce v Evropě v oblasti politické, hospodářské i vojenské. EU by měla povzbudit všechny své členské země, aby podstatně navýšily výdaje na obranu a bezpečnost, a ty pak musejí být koordinovány v rámci Severoatlantické aliance. Pro nás samotné i pro spojence máme vojenský význam jen jako společenství, které je dostatečně silné i odhodlané bránit se. EU by měla povzbudit všechny své členské země, aby koordinovaně diversifikovaly své energetické zdroje a snížily energetickou závislost na Rusku. Západ musí nalézt nástroje, jak čelit hrozbám, které znovu nabírají svých tradičních obrysů. Jde o naléhavý úkol.“

Pokud jsou euroskeptici, kteří chtějí reformovat EU takovým směrem, tak se klidně dám k euroskeptikům.

Když si přečtu tohle, tak se mi vždycky zvedne nálada. Protože vím, že v Evropě, v Česku jsou stále rozumní lidé, kteří nejsou tupé nacionalistické stádo, jenž se drží jednotného názoru, jak se snaží vypadat Rusko, ale přesto se drží své víry v Západ, Evropu a EU.

Blahoslaveni budiž tihle. Zatraceni budí ti, o kterých jsem psal výše.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

24.dubna 1891 zemřel německý polní maršál Helmuth Karl Bernhard von Moltke.

24.dubna 1848 – Premiéra hry Josefa Kajetána Tyla Krvavý soud aneb Kutnohorští havíři. Konala se ve Stavovském divadle.

24.dubna 1547 došlo k bitvě u Mühlberku

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"