ZPRÁVY

Zveřejněno: 13. 7. 2014 21:01 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Špioni a antirakety

Podezření  o současných aférách sílí. Teroristé v Izraeli pijí svůj kalich horkosti do dna. Tisíce teroristických raket a žádný mrtvý.

Podezření, že Snowdenova aféra, odposlechy politiků EU, odposlechy polských politiků a poslední aféra s americkými špiony v Německu spolu souvisí, sílí. Všechny tyto aféry nebo pseudoaféry totiž mají společnou jednu věc. Velice se hodí Rusku. To, že se během posledního roku objevilo takové množství afér, které slouží Rusku je velmi velmi podezřelé.

Prostě je to ruská maskirovka. Ondřej Neff to okomentoval tak jasně a ostře, že ho prostě musím citovat (kráceno):

Ano, tohle Rusové dovedou. Zvládají výborně manipulaci lidskými mozky. Před sto lety vyprodukovali Sionské mudrce a skončilo to Osvětimí. Dnes budují image Ruska jako posledního zastánce křesťanských hodnot na kontinentu a kdejaký Čech na to skáče, ať už z blbosti nebo za cizí peníze.

Tohle dovedou.

Nedovedou vyrobit auto, které jaksepatří jezdí. Nedovedou vyrobit pračku, aby vyprala pořádně prádlo. Nedovedou vyrobit televizor, aby pěkně hrál. Umějí postavit raketu, to potřebují na své vodíkové bomby, ty taky dovedou vyrobit. Jinak nedovedou vyrobit nic, co by bylo nějak k něčemu.

Zato tahání za nitky, to jim jde báječně.

Pamatujete na žvásty o „primitivním antikomunismu“, jimiž byl častován kritik ruského režimu? Dnes se už o primitivním antikomunismu nemluví, protože komunismus je pasé, sotva koho ještě zajímá mimo oblast nostalgiků a blouznivců.

Nastala nová doba. Přinesla víru v Putina – nositele křesťanských hodnot a ten, kdo upozorní, že už Karel Havlíček Borovský na základě osobní zkušenosti varoval před Rusy, dostane nálepku primitivního rusofoba.

K tomu není třeba nic dodávat. Jasně, že americká špionáž v Německu je docela prasárna. Jenže to není nic ojedinělého a nového. V minulosti byly případy, že navzájem "špionovali" USA a Izrael, USA a Francie, Německo a Francie, USA a Británie… Není to nic nového. Ale to, že se něco takového "provalilo" právě teď je jasné komu slouží a kdo za tím stojí.

Tohle je maskirovka nejhrubšího kalibru. Ale obrana je jednoduchá. Rozumem a pravdou. Pravda je když přiznáme, že jsme to dělali a nezaplétáme se do lží. To se děje. A rozum je navrhnout rozumná řešení, aby Rusové neměli munici pro svou maskirovku. To jde taky. USA momentálně navrhly Německu, ať to neřeší přes média, což je velmi rozumné. Protože řešení těchhle věcí přes média, to je vítězství maskirovky.

Každý je dobrý v něčem jiném. Rusové umí dělat maskirovku. Izraelci zase umí vyrábět skvělé antirakety. První účinné antirakety na světě. Teroristi jsou vzteklí, protože nemohou zabít ani jednoho Izraelce.

 Ne, není to legrace, když víte, že na vás vystřelují stovky raket denně, když slyšíte sirény a když vidíte a slyšíte, jak nad vámi vrážení antirakety do raket. A když občas, tak asi každá desátá raketa dopadne a udělá nějaké škody. To opravdu není normální život, který by si kdokoliv zasloužil a nikdo by neměl žít za takových okolností.

Ale stejně. Někteří nezodpovědní místní, i turisté si s toho nic nedělají. Třeba se opaluji na pláži a sledují co se děje. A izraelské úřady mají problémy s nedisciplinovanými civilisty, kteří vylézají z krytů a koukají na vzdušné divadlo, které se jim odehrává nad hlavami, případně si ho natáčejí na své mobily.

 Jasně, že většina lidí zažívá děs a stres, který si nezaslouží, ale o něčem to svědčí. Celá současná válka ukazuje sílu účinné protiraketové obrany, což je ryze defenzívní zbraň, která chrání lidské životy. A kterou před léty Česko tak hrdě odmítlo.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...