ZPRÁVY

Zveřejněno: 2. 8. 2014 12:28 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Palestinci v Gaze trpí, ale můžou si za to sami

Hamás porušil příměří v Gaze, ale kritizován byl Izrael. Teroristé unesli izraelského vojáka. Civilizovanému člověku se z utrpení obyvatel Gazy musí obracet žaludek. Islamisté v Česku.

Pátek 1. 8. 2014 byl naprosto jasnou ukázkou celého konfliktu v Gaze. Bylo dohodnuto víkendové příměří, které teroristé v Gaze okamžitě využili k útokům na Izrael a k únosu izraelského vojáka. Izraelci reagovali odvetnou palbou. V tu chvíli všechna média spustily: "Příměří porušeno, Izrael opět ostřeluje Gazu."

Na diskuzi Idnes takový titulek vyvolal všeobecné rozhořčení a redakce jej později změnila. Křivdili bychom však Idnes, protože s tímto titulkem přišlo mnohem více médií. V podstatě o tom psaly jednotně. Titulky obviňovaly Izrael, ačkoliv příměří porušil někdo jiný.

Opět slouží ke cti USA, že Obamova administrativa jednoznačně odsoudila za porušení příměří Hamás. Takže se přestalo mluvit o tom, kdo to příměří porušil, protože když už to říká Barack "Dostal jsem Nobelovu cenu za mír" Obama, že to byl Hamás, tak není možné s toho obviňovat Izrael.

Domnívám se, že izraelský voják byl skutečně unesen. To, že to Hamás popírá, znamená akorát to, že si je Hamás dobře vědom, že Izraelci teď začnou přeorávat každý centimetr čtvrteční Gazy, aby jej našli a takové to, že "my ho nemáme" je jen chybný pokus jim v tom zabránit. Hamás doufá, že ho udrží v nějaké skrýši až do uzavření příměří a pak ho vytáhnou a začnou Izrael vydírat, jak to mají ve zvyku.

Hamás jsou hnusní teroristé, nic jiného se o nich říct nedá. A Izraelci mají právo je zabíjet. To však neznamená, že můžeme být nadšení nad utrpením civilistů v Gaze a to bez ohledu jestli Hamás podporují nebo ne. A je nepochybné, že civilisté v Gaze trpí. Bez ohledu na to, co všechno Izrael na rozdíl od jejich představitelů dělá na jejich ochranu. Protože tragédie rodičů, kterým zahynulo dítě ve škole, i když to bylo vinou Hamásu, je stejná, jako by to bylo vinou Izraele.

Proto člověk, který má srdce i rozum nemůže být nadšen s války v Gaze. Nemůže být nadšen ani nad palestinskými oběťmi.

Jak píše Dan Drápal na neviditelnypes.cz, zatímco Palestinci oslavovali smrt židů, včetně dětí, v Izraeli se žádné oslavy za zabití Palestinců nekonají.

Každý člověk, který je rozhořčen nad mrtvými civilisty v Gaze by si měl uvědomit, že jakmile Hamás přestane střílet rakety na Izrael a přestane útočit ze svých tunelů, je na 100%, že izraelské nálety ustanou.

Kdyby se Hamás neschovával za ženy a děti, počet mrtvých mezi nimi by se rapidně snížil.

To Palestinci jsou již od malého dítěte vychovávaní k totální nenávisti vůči Izraeli, to oni si zvolili Hamás v demokratických volbách. To oni nesou největší díl víny za své vlastní utrpení.

To, že člověk má svědomí a z mrtvých se mu obrací žaludek ještě nenaznamená, že by neměl mít mozek a neměl by vidět, která strana je za to odpovědná. To, že má člověk rozum a ví, že se Izrael musí bránit, jinak by byl zničen, ještě neznamená, že je nadšen z utrpení Palestinců.

Válka je vůl. Ale může za ní Hamás. Palestinci trpí, ale můžou si za to sami. Muslimové umírají, ale mohou si za to sami.

Může za to iracionální náboženská nenávist těch nejradikálnějších z nich vůči Izraeli. Dobrý příklad uvádí pan Lubomír Stejskal. Pan Stejskal je velmi distingovaný publicista. Není to žádný typický český hurámuslimobijec. Přesto varuje před českými islamisty sdruženými v organizaci Sharia4Czech, kteří propagují islamizaci Česka. Jak upozorňuje, mají plná ústa míru a porozumění, ale zároveň vyzývají k modlitbám za zničení Izraele.

Jak pan Stejskal upozorňuje, kdyby protestovali proti politice Izraele, bylo by to naprosto v pořádku a dle pravidel demokracie. Ale vyzývat k zničení členské země OSN je zcela nepřípustné. A měla by si na tuto organizaci posvítit BIS.

A to se najde spousta lidí, kteří tvrdí jak jsou čeští muslimové umírnění. Jasně, že jsou v Česku umírnění muslimové. Ale neměli bychom zapomínat na ty radikální.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...