ZPRÁVY

Zveřejněno: 10. 8. 2014 17:24 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Ukrajina: hrdinové vs. teroristé

Ukrajinská armáda statečně bojuje proti ruskému terorismu- příklad. Jak je to s údajnými ukrajinskými dezertéry? Další český terorista

O tom, jak je to s morálkou ukrajinských vojsk, svědčí tato zpráva. 1000 ukrajinských vojáků se dostalo do obklíčení teroristů v oblasti nedaleko ruské hranice. Podle ruské propagandy by se měli logický vzdát a radostně přejít na stranu separatistů nebo do Ruska, když je „fašistická junta Kyjeva nahnala do nesmyslné války“. Jenže tito vojáci se nevzdali, probili se z obklíčení k hlavní linii ukrajinských vojsk.

Před časem jsme se dozvěděli, že údajně 400 ukrajinských vojáků dezertovalo do Ruska. To tvrdí ruská propaganda. Ve skutečnosti tam ustoupili z podobného obklíčení, když předtím pomohli druhé části své jednotky se rovněž probít k hlavním silám.

Jde o to, že ukrajinská armáda postupuje na Doněck a Luhansk, ale z jihu se Ukrajinci pokoušejí proniknout podél ruské hranice, tak aby odřízli celou oblast Donbasu od ruských přechodů. Tento manévr je velmi nebezpečný, protože ukrajinská armáda je tady nataženo do dlouhé nudle, která se dá snadno přetnout. Proto tady dochází k těmto obkličovacím akcím. Podívejte se na obrázek, abyste si to představili:

Donbas

No ale vraťme se k situaci zajatých Ukrajinců. Jsou krajně rozhořčeni tím, že jsou Rusy prezentováni jako dezertéři. Většina z nich se již vrátila na Ukrajinu a několik desítek z nich zůstává internovaných v Rusku. Vojáci jsou naštvaní na svého velitele, že je zavedl do Ruska, na kamery ruských médií pokřikují "Sláva Ukrajině" a začali držet protestní hladovku.

Ukrajinci brání svou vlast. Naproti tomu kolaborace některých Čechů s putinským režimem se stupňuje. Je to samozřejmě okrajová záležitost, ale mezi českými putinovci se objevují extremisté, kteří jsou ochotni odjet do Donbasu a bojovat na straně teroristů proti Ukrajině. Tento týden se ukázalo, že to není jen jeden člověk.

Já si nemyslím, že jde o to, že porušují zákon, že bojují v cizím vojsku. Jde o to, že jsou to teroristé, kteří bojují spolu s ruskými teroristy. Domnívám se, že by si na ně měl náš stát pozor. A podobně jako postupují západní země proti svým občanům, kteří bojují v Sýrii, mělo by Česko postupovat proti svým občanům, kteří bojují společně s teroristy v Ukrajině.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...