ZPRÁVY

Zveřejněno: 12. 8. 2014 16:33 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Na jedné lodi: USA, Izrael i Česko proti islamistům

Překotný vývoj situace v Iráku. Gaza - příměří, boje a provokace. Nejen USA v Iráku a Izraelci v Gaze, ale i Češi v Afghánistánu bojují proti islamismu a terorismu.

Šílené léto roku 2014. Svět je plný dramatických události, jeden na to ani nestačí reagovat.

V Iráku se překotně vyvíjí situace zajímavým směrem. Hrozba islamistů stále roste, protože na zemi stále slaví válečné úspěchy. Jejich krutost je šílená a bezmezná. Jsou to zrůdy ze středověku. Nepatří do téhle doby, jako by je někdo přivezl strojem času. Zprávy o popravách jezidů, o pohřbívání zaživa nejsou sice potvrzeny ale z Iráku je dost videí hromadných poprav zajatců. Chovají se jako středověcí nájezdnici. Procházejí Irákem jako nějaká apokalyptická vlna zkázy. Šílené. Existuje dost videí o stínání hlav. Ukřižovávají své oběti. V TOP 10 nejhorších zločinců současného světa jasně vedou. Nemám slov.

Píše se rok 2014 a my jsme svědky stínání hlav a ukřižování, jako by byl rok 1014…

USA tyhle parchanty vytrvale bombardují. Ale Kurdové jsou stále v ohrožení. USA jim začaly dodávat zbraně. To znamená, že hrozba stále roste, ale něco se s tím dělá.

Iráčané tváři v tvář této temné hrozbě už mají plné zuby svého premiéra, který foukal do ohýnku, s kterého tyto plameny zkázy vyšlehly. Nakonec i na nátlak USA nacházejí cestu, jak se toho člověka zbavit. Irácká prezident, rozumný muž jmenoval jiného šíitského politika. Málikí rozmístil své milice v Bagdádu. Je to člověk, tak posedlý moci, že má svou soukromou armádu, a když už ji má tak místo, aby ji poslal bránit svou zem, hrozí státním převratem.

Naštěstí je naděje, že ustoupí. Jmenování premiérem někoho jiného chce řešit u ústavního soudu, což je hodně západní. Rozmístění milic v Bagdádu však ukázalo, že je to politik ve skrze východní. Irák má budoucnost jedině bez něj. Doufejme, že se to povede. Existuje velká šance na vládu národní jednoty a zvýšenou pomoc ze Západu. Irák potřebuje svět a svět potřebuje Irák. Aby zastavil ISIL, když to nejsem ochotni udělat sami.

Každopádně za dodávky zbraní Kurdům a jmenování nového premiéra musíme být vděčni.

V Gaze už je zase příměří. Přece jen se zdá, že Hamás už má dost. Dost však nemá Turecko, které posílené vítězstvím islámského Putina Erdogana hrozí vysláním další provokační lodi do Gazy. A příznivci palestinských teroristů využívají příměří k odpočinku před další vlnou nespravedlivé podpory pro hnusné teroristy. Je jedno jestli to přijde za 2 dny nebo za 2 týdny, či 2 roky, ale zase to přijde. Zase se bude země, kterou chtějí vymazat z mapy a netají se tím bránit a zase to bude hlupákům vadit.

Kurdové, Iráčané, Američané, Izraelci, Francouzi a další bojují proti teroru. Zdá se, že Al Kajda byla definitivně poražena. Podle aktuálních informací ji hromadně opouštějí bojovníci na celém světě. To je ta dobrá zpráva. Ta špatná zpráva je, že to je proto, že už nevidí v Al Kajdě budoucnost a cestují do Sýrie a Iráku a přidávají se k ISIL, která je ještě horší než Al Kajda.

Je to tak. Boj s islamisty je jak boj s Hydrou. Useknete jí hlavu, dvě další narostou. Pošlete AL Kajdu do historie, přijde ISIL.

Přesto s ní musíme bojovat. Není jiná možnost. A Češi už nejsou jen svědci toho boje, už se taky zapojili. Naše rota v Afghánistánu se pravidelně střetává s Talibánci v přestřelkách. Je to závěrečná kapitola nasazení AČR v zemi a zdá se, že to je kapitola nejdramatičtější.

Jsem rád, že se mládenci drží v tom těžké boji. Doufám, že to zvládnou až do konce. Jsem na ně hrdý, že v tom taky jedou. Jsme na jedné lodi se zeměmi, které bojují. S našimi spojenci. Jsme taky bojující spojenci.

Stokrát lepší by byl mír. Ale když už je válka, je dobře, že máme na to pomoct.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"