ZPRÁVY

Zveřejněno: 13. 8. 2014 9:52 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Konvoj

O nejsledovanějším konvoji nákladních aut na světě. Je to Putinova exit strategy nebo ouvertura k další fází ukrajinské krize? Bojíte se světové války?

Nepřipadá vám to surreální? Když se dívám na zprávy, tak se mě zdá, že spíš sleduji nějaký zfilmovaný thriller Toma Clancyho. Z Moskvy se na Ukrajinu šine konvoj 280 bílých aut a celý svět sleduje, co se bude dít. Putinisté celého světa vylézají z děr a stupňují svou šílenou propagandu na maximální obrátky. Už je skoro slyším, jak unisono zpívají Ruskou hymnu… Za jejího doprovodu konvoj pokračuje dál.

Podle NATO je šance ruského útoku 50 na 50. Souhlasím. Co bude zítra, neví nikdo. Politologové si netroufají odhadnout další vývoj. Tady žádné zkušenosti a vzdělání nepomohou. Tohle je loterie. Tipnete si, že to je konvoj, který vyvolá intervenci?

Mám 50% šanci, že mi to vyjde, tak střelím. Já říkám, že ne. Tahle komedie s konvojem je úžasné Ruskem zorganizované divadlo. Celý svět je divákem. Rusko a Ukrajina jsou jeviště. Kam se hrabe Speer se svými nacistickými sjezdy, které byly až dosud považovány za nejsilnější ukázku propagandy. To byl břídil. Kam se hrabe KLDR se svými spartakiádami? Vždyť to je přece směšné.

Podívejte se na toto představení. To je skvělé dílo. Had 280 bílých vozidel. Bílá je brava nevinnosti. Hypnotická kolona.

Magický bílý had, kolem kterého je cítit napětí. To drama. Všichni čekají, co ten had udělá. Oči jsou upřeny na hada, ale vzadu všichni tušíme těch 45 000 ruských vojáků s tanky a vrtulníky na ukrajinské hranici. To je brutální kovová síla, jako kontrapunkt bílého hada s pomocí.

Tento rozpor vyvolává napětí, které přitahuje naší pozornost. Pozornost celého světa. A blíží se finále. A to přijde. A poselství bude velkolepé. Had bude předán červenému kříži a ruská pomoc se dostane plačícím ženám a dětem v Doněcku. Jedno oko nezůstane suché. A celý svět uslyší poselství. To Rusko je humanita a Vladimír Putin je ten dobrodinec, který do Doněcka poslal léky, jídlo a deky. Ukázal nám svou nekonečnou dobrotu a tím vstoupil do nebe.

Běda jestli Ukrajinci konvoj do Doněcka nepustí, stanou se jen hnusnými skřety u nohou velkého  Putina. On jako velkolepé dobro, proti ubohému zlu.

Takhle se to dělá, Alberte Speere, Josephe Goebbelsi a ty neznámý soudruhu z Pchjongjangu. Velkolepé představení právě probíhá. Aplaus bude nekonečný.

To jestli je to celé jen fraška, která má sloužit k tomu, aby Putin vzdal Ukrajinu a zároveň vypadal jako vítěz nebo jestli je to naopak začátek další, ještě hroší fáze ukrajinské krize je taky 50 na 50. Jestli to bude to první, tak buďme rádi, i když si třeba bude Putin a putinisté chvíli rochnit v nově nabytém božství. Pravda vítězí, píše se na jednom praporu.

Jestli je to to druhé, musíme být psychicky připraveni na další kolo protiruských sankcí a akcí. Embargo na plyn. Dodávky zbraní Ukrajině. Vojenské cvičení aspoň 45 000 vojáků NATO v našem regionu by fakt bodlo. Nátlak na Putina nesmí polevit.

A hlavně se nebát, že s toho bude světová válka. Světová válka bude, když budeme Putinovi ustupovat. 1000 nezaměstnaných je mála cena za udržení míru a zastavení Ruska. To říkám jako člověk, který nezaměstnanost dobře poznal. Strach z války je ruská zbraň. Je to další účinek maskirovky.

Je to jednoduché. Jestli se bojíte války, tak to řešte. Neřešte jablka, sýry a paštiky. Řešte mír a svobodu.

Bojíte se války? Tak se postavte za sankce proti Rusku.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

18.dubna 1389 – Velký židovský pogrom v Praze. Vedli k němu někteří kazatelé bez vážných příčin. Byla zabita většina Židů z Pražského ghetta.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"