ZPRÁVY

Zveřejněno: 15. 8. 2014 10:29 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Humanitární agrese

Je bílý konvoj jen ruskou propagandou nebo Trojským koněm? Rusko možná ještě není říše zla, ale určitě je to říše lži.

V úvodu položená otázka, je otázkou za milion.

Je jasné, že bílý konvoj je vším jen ne nezištnou humanitární pomocí. Nejprve si shrňme všechny podivnosti a lži kolem konvoje.

Konvoje je podezřelý svou velikostí. Proč Rusové neposílají menší konvoj z měst u hranic, ale posílají takové obrovského bílého hada? Délkou působení a dramatem, jenž vyvolává. Opět, proč Rusové posílají konvoj až Moskvy? Jde o to, abychom si ho mohli všichni prohlédnout a zapamatovali si ty bílá auta. A vsugerovali si, že bílé auto = ruská humanita. To, že konvoj je nepokrytě organizován armádou, kdyby byla vojenská auta přetřena na bílo a vojáci dostali místo maskáčů khaki soupravy. Rusové prohlašovali, že je konvoj vypraven s pomocí červeného kříže a lhali. Že je vypraven se souhlasem ukrajinské vlády a lhali. Že bude předán červenému kříži a lhali. Prohlašovali, že vjede na ukrajinskou vládou kontrolované území a dokonce prohlašovali, že dostane ukrajinské SPZ a lhali. Lhali, lhali, lhali.

Proč?

Možností je, že prostě nechtějí tu pomoct dát lacino, že prostě chtějí připoutat pozornost médií, což se jim povedlo. Že chtějí rozpoutat debatu o konvoji, aby se tak přestalo mluvit o sestřeleném Boeingu, což se jim povedlo. Že chtěli strašit Ukrajinu a  Západ. Když už dali tolik rublů za ten konvoj, tak ať kromě pomoci dopraví na Ukrajinu taky trochu strachu.

Ono nakonec, když se ukáže, že ten konvoj fakt veze dětskou výživu lze to dál propagandisticky zpracovat, že? Ale proč trochu nevystrašit svět.

Přesto jsou však možné i další důvody ruských lží kolem konvoje.

Proč Rusové nakonec navzdory všem svým slibům a zastavili u té části ukrajinské hranice, kterou kontrolují jejich teroristi? Protože tudy se dá proniknout na Ukrajinu, aniž by se střetli s Ukrajinci.

Ano, pozvali novináře a ukrajinské pohraničníky, aby prohledali auta, ale o náklad nejde. Je celkem možné, že až novináři, Červený kříž a ukrajinská strana řekne, že náklad je v pořádku, vydá se konvoj na ukrajinské území kontrolované teroristy bez ukrajinského svolení. A bude je doprovázet z důvodu "bezpečnosti" ruská armáda.

Budou je pak Ukrajinci bombardovat letecky? Rusové řeknou, že Ukrajinci napadli humanitární konvoj! Bílý konvoj se tak může stát obrovským mobilním živým štítem.

Ať udělá Ukrajina cokoliv bude to špatně. Nezasáhne, začnou do Luhanské oblasti proudit ruské náklaďáky a tanky. Zasáhne, Rusové řeknou, že Ukrajinci napadli humanitární konvoj, jehož náklad sami schválili, viděli ho novináři i Červený kříž.

Zdá se Vám to přitažené za vlasy? Vzpomeňme si, co nám Rusko letos přepravilo. Zelené mužíky. Fake referendum. Fake povstání. Separatisty (aka partyzány vyzbrojené tanky a těžkými protiletadlovými raketami na pasovém podvozku). Když si to tak spočítáte, musíte dojít k závěru, že i ten nejfantastičtější scénář je možný.

Tam už je možné opravdu všechno.

Přestaňme hrát už tu zatracenou ruskou hru.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"