ZPRÁVY

Zveřejněno: 16. 8. 2014 10:17 Napsal Tomáš Peszyński
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Ruské obrněné transportéry na Ukrajině

Úloha bílého konvoje konečně objasněna. Je to boxerský trik. Rusové zahájili svou invazi na Ukrajinu ve svém typickém zelenomužičkovském stylu a svět zase reaguje pomalu a nedostatečně. Vyšegrádská čtyřka se dělí na proruské Horní a Dolní Uhry a na Polsko. Kam se zařadí Češi? Jak dlouho budou Slováci snášet Ficovu zahraniční politiku?

Úloha konvoje je konečně objasněna. Kromě svého propagandistického účinku má úkol ještě jeden. Jedná se o boxerský trik. Boxer v boji naznačí úder jednou rukou, aby zmátl soupeře, a pak udeří rukou druhou. Rusko dělá to samé.

Vybičovalo pozornost médií i veřejnosti na maximum a donutila je, aby se zaměřila na tajemný bílý konvoj. To, že to je divadélko dokazuji poloprázdné nebo téměř prázdné kamiony. Konvoj nemusel být tak velký, ale tak velký je, aby na sebe upoutal pozornost. To je prostě zatracená maskirovka. Lepší slovo pro to není.

A k čemu ta maskirovka? Ve chvíli kdy dosáhlo mezinárodní napětí maxima, se Rusové dohodli s Ukrajinci a svět, který si vydechnul, teď nevěřícně zírá. Ruská obrněná vozidla si to štrádujou na Ukrajinu! Prostě tam poslali několik desítek vozidel, úplně v klidu, jakoby se nechumelilo. Jako na nějakém zatraceném cvičení.

Ukrajinci se s nimi střetli, možná zničili, ale není to tak podstatné. Jestli byli Rusové odraženi, tak prostě pošlou další jednotku. Jsem si jistý, že se tyhle informace budou množit. A pak najednou bude svět postaven před hotovou věc jako na Krymu. Rusko ukazuje, že je opravdu nejlepší na světě. Nejlepší na světě ve lhaní a vysílání kouřových clon. Zatraceně nejulhanější režim na světě s tím nejdrzejším způsobem agrese, jaký si lze představit.

Rusové dobře vědí, že kdyby provedli klasický blitzkrieg, kdyby na Ukrajinu pronikly masivní tankové kolony za podpory letectva a dělostřelecké palby nevypadalo by to dobře, svět by se vztekal. Možná jsme svědky konce éry blitzkriegu, jak ho dělal Hitler, Izrael, USA i Rusko v posledních sedmdesáti létech. Začala éra New generation war. A to je panečku vynález. Dovedli by si někdo před rokem představit, že někdo dovede INFILTROVAT do nepřátelské země obrněné vozidla, samohybné houfnice, tanky a těžké protiletadlové komplety Buk na pásových podvozcích? Že vyšle partyzány, teroristy a komanda vyzbrojené jak obrněná divize aniž by to vypadalo jako totální válka?

Vzpamatujme se! Wake up!

Jestli si myslíte, že to jsou špatné zprávy, mám ještě horší. Česko se stává sousedem země, která se stává Putinovým spojencem. Velice si Slováků vážím a respektuji je. Znám je. Když jsem začínal svou kariéru v Praze, byl jsem zde stejný cizinec z Moravy, jako oni ze Slovenska. Se spoustou z nich jsem pracoval a rozuměl se s nimi. Ostatně, říká se, že my Moravané si lépe rozumíme se Slováky než s Čechy.

Jen mě prostě vytáčí Fico. Ten se může obejmout s maďarským fašistou Orbánem, jako zrádci EU a největší Putinovi spojenci a v této organizaci.

Oba dva premiéři se veřejně postavili proti sankcím EU. Je to opravdu hanba. Na obranu Slovenska říkám to, že znám spoustu Slováků, kteří Fica nemusí a taky je velmi důležité, že se prezident Kiska postavil proti Ficovým výrokům. Díky bohu, že má Slovensko Kisku.

Samozřejmě, že si Polsko toho všímá. Zjišťuje, že začíná být ve Vyšegrádské čtyřce osamocené. Jak je známo, v Polsku je teď u moci středopravicová vláda a nejsilnější opozice je strana PiS, která je napravo od ní. PiS velmi obdivovala Orbánův režim, ale vzhledem k Orbánově stále více krystalizující zahraničně politické orientaci PiS Orbána zavrhlo.

Někteří radikálnější Poláci se teď ptají, jak to bude s Vyšegrádem. A víte, koho se ptají? Ptají se nás, Čechů. Jestli jsme si mysleli, že  se schováme před zodpovědností tady ve středu Evropy ze všech stran obklopeni spojenci, tak jsme se spletli. Zatímco Rusové pronikají na Ukrajinu, krize proniká k nám. Poláci se zatím ptají neoficiálně, ale brzy se budou ptát veřejně: Na kterou stranu se Česko připojí? K Orbánovi a Ficovi nebo k  nám?

Je to tady. Musíme se rozhodnout. Protože střední cesty, kompromisy a neutralita nehrozí. Buď budeme se Západem, EU, NATO a USA nebo budeme s Maďarskem a Ficem s Ruskem.

Říkám s Ficem, ne se Slovenskem, protože věřím, že Fico není Slovensko.

Československo se musí postavit po bok Polska proti Rusku.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

19.dubna 1713 – Pragmatická sankce. Karel VI. Habsburský v ní určil nástupnictví po ženské linii v případě, že vymře linie mužská. Přijala ji sice většina států, stejně však došlo k válce o Rakouské dědictví.

19.dubna 1945 vypálily německé jednotky českou osadu Ploština na Moravě.

19.dubna 1848 – Vznik Konstitučního spolku. Spolek, který tvořili stoupenci myšlenky sjednoceného Německa, měl být protikladem Národního výboru, který byl proti této myšlence.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"