ZPRÁVY

Zveřejněno: 19. 8. 2014 22:42 Napsal Lubomír Stejskal
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Glosa: Exkurze v tunelu

• V době, kdy se v Káhiře horečně jednalo v zájmu dalšího prodloužení příměří, přinesla agentura Reuters exkluzivní zprávu. Okamžitě se rozlétla do světa, česká média nevyjímaje.

Teroristé Hamasu pozvali žurnalisty agentury na exkurzi. Do tunelu. Chtěli tím dokázat, že izraelské vedení lže, když tvrdí, že jeho armáda zlikvidovala VŠECHNY gazské tunely.

Jak to tedy je? Izrael zlikvidoval všechny tunely z těch, o nichž věděl. Pakliže některé takříkajíc zbyly, nevíme, jestli ústí na izraelském území. Mohlo jít o nezlikvidovaný tunel, který končí na egyptském teritoriu. Případně mohlo jít o tunel sloužící jako skladiště, který nemá vyústění ani v jedné z obou sousedních zemí.

To všechno jsou samozřejmě spekulace autora textu. Pokud se jednalo o tunel vedoucí na izraelské území, jistě i na něj dojde.

To je ale v daném okamžiku nikoli to nejpodstatnější. Tím je něco jiného. Teroristé z vojenského křídla Hamasu řekli trojici, kterou na exkurzi pozvali:

Výroba raket, příprava tunelů a další vojenské aktivity pokračují.

A dále:

 
V míru se připravujeme a ve válce využíváme toho, co jsme si připravili.

Jinak řečeno: k čemu slouží období klidu zbraní, tedy příměří? K tomu, aby se Hamas připravil k dalším teroristickým aktivitám.

Jaký smysl potom mají káhirská jednání, když Hamas tímto způsobem deklaruje, že mu o žádný mír nejde, ale chce pokračovat v boji proti Izraeli, přičemž současný střet je pouze jedním z kroků na cestě k vítězství.

Programem Hamasu není mír, ale válka. To by si měli po dnešku uvědomit všichni, kdo tomu ještě včera bláhově odmítali věřit. Zejména ti, kdo zase budou lkát nad počtem zabitých gazských civilistů včetně dětí. O ty totiž Hamasu vůbec nejde. Je to z jeho strany všechno jenom komedie – a je s podivem, kolik lidí i politiků na Západě mu ji „žere s i navijákem“.

tunel

Převzato se svolením autora z jeho blogu lubomirstejskal.blog.iDNES.cz

Vyhledávání

Dnešní den v historii

18.dubna 1389 – Velký židovský pogrom v Praze. Vedli k němu někteří kazatelé bez vážných příčin. Byla zabita většina Židů z Pražského ghetta.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"