ZPRÁVY

Zveřejněno: 26. 10. 2014 19:39 Napsal Lubomír Stejskal
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Úvahy, názory

Tři možnosti

• To, co se nepodařilo sadistické justici v Súdánu v případu Meriam Išagové, podařilo se sadistické justici v Íránu. Nechala oběsit šestadvacetiletou Rejhanu Džabbaríovou v kauze více než sporné.

Proč hovořím o sadistické justici? Pokud si někdo libuje v tom, že nechá člověka do krve zbičovat, případně že jej oběsí na jeřábu tak, aby se odsouzený udusil, místo aby došlo ke zlomení vazu, je svého druhu sadista. Ostatně, hovoříme-li o popravě oběšením, byl sadistický i komunistický režim (jak dosvědčuje popravčí mechanismus na Pankráci).

Justiční systém v Súdánu i Iránu je islámský. Ten se vyznačuje zvráceným myšlením. Mladá Íránka zabila v sebeobraně, když jí hrozilo sexuální zneužití. Proto je její případ přinejmenším sporný a v civilizovaném světě, a to ani tam, kde absolutní trest ještě mají, by k němu nemohla být odsouzena. Nejde přece o úmyslnou vraždu. Navíc: hovoří-li cokoli ve prospěch obžalovaného, musí to být zohledněno.

Nutno dodat, že k popravě nedošlo v barbarském Islámské státě, ale v Íránu, který se sám řadí do mezinárodního společenství civilizovaných zemí. Je členem OSN a může zasedat a rozhodovat v těch jejích orgánech, které se zabývají dodržováním lidských práv. Toť učebnicový příklad politického chucpe.

Logika mocných vyznávajících Alláha je jako z jiné planety. Není to tak dávno, co jsme byli zděšeni případy ze zemí Zálivu: žena ohlásí na policii znásilnění a je obviněna z nedovoleného pohlavního styku. To je chucpe non plus ultra. Absurdita absurdit.

Takže shrňme, jaké jsou možnosti:

První. Ženě hrozí sexuální útok, ona v sebeobraně agresivního chlípníka zabije – a skončí na šibenici.

Druhá. Agresivnímu chlípníkovi je žena po vůli, pak jeho trestný čin na ní spáchaný ohlásí těm, od nichž čeká pomoc a spravedlnost – a skončí ve vězení, protože se provinila nemanželským pohlavním stykem.

Třetí možnost? Vychází mi jediná. Nechat si všechno líbit. Být bytostí druhé kategorie, sexuální otrokyní toho, kdo si zamane ukojit právě s ní své erotické choutky, bez jakéhokoli práva na vlastní důstojnost a ochranu.

Islám má jistě mnoho temných tváří. Toto je jedna z nich.

Převzato se svolením autora z jeho blogu lubomirstejskal.blog.iDNES.cz

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...