KULTURA

Zveřejněno: 18. 7. 2020 13:28 Napsal Michal Kroužek
Nadřazená kategorie: KULTURA Kategorie: KNIHY A ČASOPISY

Vladimír Šlechta - Projekt Berserkr (1999)

Vladimír Šlechta - Projekt Berserkr (1999)

Kniha Projekt Berserkr od Vladimíra Šlechty je ze série Všechno na Mars – Oggerd. Odehrává se ve světě po 2. energetické válce. Zpustošené trosky Evropy i celého světa nám připomínají prastarou Evropu, kdy vznikaly první království a knížectví a rozsáhlé oblasti představovaly jen neznámou pustinu bez státních celků. Do toho hrožení nájezdníky z východu, s tím rozdílem, že ve Šlechtově světě se potkáme s luky a jízdou, ale i parními stroji, vzácnými auty i modernější technikou a pěchotními zbraněmi ala 20. století.

V této knize s Pěnkavou Gowerym poznáme to co zbylo z naší české zemičky a germánské říše na východě, poznáme jeho minulost a vznik jeho legendy v podobě Muže od řeky Laramise a vydáme se na záchranou výpravu z regentství Boioheim do pustiny přičemž čtenář z vyprávění při výpravě pozná svět po apokalypse a co nás přivedlo ke zkáze, takže nepotřebuje znalost jiných dílů ze série, aby si četbu vychutnal. Ostatně pocítí dotek současnosti a budoucnosti ve formě islamistických států a průchodu fronty přes střední Evropu z východu na západ nebo západu na jih, to už je ostatně jedno. Za energetické války hrála druhořadá Evropa už jen vedlejší roli, ale svět byl beztak zpustošený celý.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

3.května 1469 – uherský král Matyáš Korvín byl zvolen v Olomouci českým králem katolickými pány

3.května 1944 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Indefatigable.

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi