ZPRÁVY

Zveřejněno: 19. 2. 2014 21:12 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Oznámení

Ukrajinská revoluce - mapa dění v zemi k dnešnímu večeru

Vláda označuje demonstranty za "extrémisty, fašisty a násilníky", kteří provádějí "státní převrat". Rusko označilo Západ za viníka, který rozdmychal násilnosti v ulicích. Připomínají, že revoluce je placena ze Západu a je to jen řádění fašistických Haličanů ze Západu - Parlament Krymské autonomní republiky opětovně požádal o okamžité vyřešení situace (= potlačit protesty), jinak požádají o pomoc Rusko, aby chránili ruskou menšinu před "pogromem".

SBU připravila plán "celostátní protiteroristické operace k potlačení nezákonných aktivit a extremismu" - to je v bleděmodrým ten vyjímečný stav, kterým se všichni strašili už dávno. Do Kyjeva byli z Dněpropetrovska přesunuti výsadkáři, z Mykolajiva další příslušníci armády. Nasazení armády je možnou alternativou vývoje v dalších hodinách - Janukovyč dnes propustil náčelníka generálního štábu, který od počátku protestů nasazení armády odmítal a s prezidentem nesouhlasil. V Kyjevě na Majdanu celý den napětí, ve vypálené budově Profspilok (Dům odborů) nalezena ohořelá těla - uhořeli dnes ráno poté, co Berkut budovu Molotovy zapálil aby zničil koordinační centrum opozice. Násilnosti pokračovaly v dalších městech napříč Ukrajinou - nejzávažnější střety v Chmelnycku, kde SBU palbou z budovy těžce zranila dva demonstranty a zabila jednu ženu. Budova SBU byla v podvečer vzata útokem a zapálena Molotovy.

Situace není dobrá - mluví se o zabraných zbraních z obsazeného armádního skladu ve Lvově, které měly být předány na pomoc demonstrantům. Přístupy do Kyjeva hlídá policie se samopaly a brání vstupu do města. Co se bude dít v dalších
Národ je silnej, je odhodlání, je odvaha, je naděje!
Слава Украіні!!!

 Ukrajinská revoluce - mapa situace večer 19.2.2014

Překlad vysvětlivek:
Blokování administrativ a vládních budov
Obsazení vládních budov
Demonstrace aktivistů
Fotbaloví fanoušci podporují MajdanRranění (zabití) novináři
Odstoupení vládních úředníků

Vyhledávání

Dnešní den v historii

11.května 1386 – Markrabě braniborský Zikmund a markrabata moravská Jošt a Prokop oznámili, že přijímají českého krále Václava IV. za rozhodčího v jejich sporech o statky na hranicích mezi Rakouskem a Moravou a mezi Váhem a Dunajem, o placení všech dluhů a potvrzení darů statků Zikmundovým přívržencům. Václav rozhodl tak, že musí ustat veškeré neshody, dluhy že bude platit manželka Zikmunda Marie Uherská a za statky u Váhu a Dunaje má Marie zaplatit Joštovi 200 000 zlatých. Rozhodčí výrok byl přijat.

Poslední komentáře

přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi