ZPRÁVY

Zveřejněno: 26. 2. 2014 22:13 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Oznámení

Ukrajinská revoluce - demonstrace Krymských Tatarů v Simferopolu

Přes 10 000 Krymských Tatarů a obyvatel Krymu přišlo dnes před budovu Parlamentu Autonomní republiky Krym vyjádřit podporu nové ukrajinské vládě a znepokojení ze separatismu místního ruského obyvatelstva, které čím dál tím evidentněji chce Kreml použít jako svůj trumf v mocenském boji o Ukrajinu a záminku v "pozvání" svých "mírotvorců". Přišli se světlemodrými krymskými prapory i ukrajinskými vlajkami a společně zpívali hymnu.

Kolem 5 000 Rusů a místních kozáků přišlo demonstrovat na opačnou stranu a s opačným cílem. Zpočátku obě manifestace oddělovala policie, později však došlo ke střetům, které si vyžádaly na 30 zraněných, z toho 6 těžce. Situace zůstává napjatá a všichni se obávají provokací a další eskalace násilí, které by mohly posloužit jako odůvodnění a ospravedlnění intervence - už v uplynulých dnech byly spatřeny přesuny ruské techniky a provoz mezi přístavem Novorossijsk a ruskou vojenskou základnou v Sevastopolu.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

18.dubna 1389 – Velký židovský pogrom v Praze. Vedli k němu někteří kazatelé bez vážných příčin. Byla zabita většina Židů z Pražského ghetta.

Poslední komentáře

přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"