ZPRÁVY

Zveřejněno: 27. 2. 2014 23:46 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Oznámení

Ukrajinská revoluce - proruské milice blokující hlavní trasy na Krymu

Západní část armády Ruské federace je od včerejška ve stavu "prověrek bojové pohotovosti" - tato bojová cvičení 150 000 vojáků, těžké techniky, raketového dělostřelectva a letectva mají trvat do 3. března, což logicky působí velmi znepokojivě, neboť se jedná o sílu prakticky shodnou s kompletním početním stavem ukrajinské armády. Rusové navíc dosud považují situaci v zemi na "státní převrat" a Viktora Janukovyče za jediného legitimního prezidenta. Ten byl prokazatelně v posledních dnech pod přímou ruskou ochranou, nyní již byl lodí přepraven do Ruska - ve svém dnešním vyjádření se Janukovyč vyjádřil jako stále úřadující a legitimní prezident, který žádá, aby skončil chaos v zemi. Na zítřejší den ohlásil tiskovou konferenci do Rostova na Donu v jižním Rusku.

Pověřený ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov velice rázně odsoudil jakékoliv vměšování Ruska do záležitostí Ukrajiny - konkrétně přesuny ruských vojenských posil na poloostrově mimo místa svých základen - reagoval tak především na dnešní přesun kolony ruských obrněných transportérů BTR směrem na Simferopol, kde proruští ozbrojení separatisté obsadili vládní budovy. Kolona se nakonec stáhla - jakýkoliv další incident bude vnímán jako akt agrese a narušování suverenity Ukrajiny. Rusko se stejneně ostře ohradilo ke svému nezpochybnitelnému právu chránit své občany a prosadit toto právo jakoukoliv cestou.

Na hlavních dopravních trasách na Krymu vznikají betonové zátarasy střežené separatistickými ozbrojenci - vlají nad nimi ruské prapory, muži jsou maskováni, ozbrojeni střelnými zbraněmi, včetně automatů Kalašnikova, často k vidění jsou uniformy členů nedávno rozpuštěných jednotek Berkutu, kteří se vzbouřili a odmítli uposlechnout rozkazy o rozpuštění jednotek. Mají údajně za cíl chránit móstní ruské obyvatelstvo před možnými provokacemi "ukrajinských radikálů a extrémistů". V posledních dnech je toho harašení zbraněmi na dvoumilionovém Krymu opravdu mnoho a situace působí - stejně jako maskovaní ozbrojenci na cestách - zlověstně a velmi vyhroceně. Nelze se zbavit dojmu, že se pouze čeká na první incidenty, které by ospravedlnily "mírovou intervenci" jakou už nabídl i čečenský prezident Ramzan Kadyrov, provádějící nyní za Moskvu špinavou práci v bojích na severním Kavkaze.

СЛАВА УКРАІНІ!!!

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...