ZPRÁVY

Zveřejněno: 28. 2. 2014 21:00 Napsal Edus
Nadřazená kategorie: ZPRÁVY Kategorie: Oznámení

Ukrajinská revoluce - ruské vojenské vrtulníky nad Krymem

Ruská intervence a posilování vojenské přítomnosti na Krymu pokračují. Už v týdnu bylo spozorovat transporty nákladních lodí, které převážely z Novorossijska transporty těžké obrněné techniky. Nyní se přesouvají i letecké posily - zde konkrétně 11 ruských vojenských vrtulníků, transportní Mi-8 a bojové Mi-24, které se z jižního Ruska přes úžiny dopravily nad Sevastopol.

Na letišti v Sevastopolu také již dnes přistálo 5 velkých transportních letounů s ruskými výsadkáři. Kolona 10ti BTR ruských ozbrojených sil vjela do Simferopolu, kde proruští separatisté od včerejšího rána se zbraněmi okupují vládní budovy a žádají připojení k Moskvě. Pracovníci ukrajinského Telekomu hlásí, že ztratili spojení s komunikační siltí na Krymu. Nová krymská vláda žádá (vzdor rozhořčení místních Tatarů a neruského obyvatelstva) připojení k Moskvě a hlásí se k Janukovyčovi jako jedinému legitimnímu prezidentovi. Silniční zátarasy s ruskými prapory, osazené Kalašnikovy ozbrojenými separatisty a členy Berkutu fakticky odřízly Krym od zbytku Ukrajiny.

Situace je nanejvýš vážná a napjatá - s tolika ozbrojenci, kteří zjevně narušují ukrajinskou suverenitu a teritoriální celistvost, stačí jeden zkrat a situace může přerůst v mnohem tragičtější události.

СЛАВА УКРАІНІ!!!

Ruští vojáci blokovali i silnice vedoucí k obsazeným letištím - ta přestala přijímat mezinárodní dopravní lety.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...