ZPRÁVY

Zveřejněno: 29. 6. 2012 21:37 Napsal Tomáš Peszyński
Kategorie: ZPRÁVY

Situace v Egyptě není černobílá, Situace v Afghánistánu k 29.6.2012 - AČR opět zasahuje

Z Egypta tentokrát přišla dobrá zpráva. Egyptský prezident rozhodl jmenovat jako víceprezidentku ženu a navíc ještě křesťanku, takže chce evidentně dát najevo, že to s tím islamismem nebude tak strašné. Strašně rád bych chtěl uznat, že jsem se mýlil a že Muslimské bratrstvo budou obyčejnou demokratickou politickou stranou. Jeho krok ukazuje tím směrem, protože Hitler by určitě nejmenoval svým zástupcem žida, aby uklidnil svět.

Na druhou stranu však bratrstvo porušilo zákony země, když do komise, která píše novou ústavu, jmenovalo 50% islamistů a požaduje, aby z ústavy, která i za Mubaraka hlásala, že Egypt se řídí zásadami islámu, bylo vypuštěno právě to slovo "zásady". A vstřícné kroky prezidenta mohou být způsobeny tajnou dohodou s egyptskou armádou, která ho pustila k moci, pokud se bude takto chovat.

Jaká je pravda, nikdo neví. Nezbývá než čekat a sledovat další vývoj.

Informace z Afghánistánu

Jižní Afghánistán:

V provincii Uruzgán zabili spojenci 12 Tálibánců.

Východní Afghánistán:

Zde zahynuli 2 vojáci ISAF, když bylo jejich vozidlo zasaženo nastraženou výbušninou.

V provincii Wardak čeští mentoři se svými afghánskými svěřenci provedli 22 dní trvající operaci, během které uskutečnili 30 hlídek. Zadrželi neupřesněný počet Tálibánců, zbraní a výbušnin. Během těchto akcí se úspěšně střetávali s Tálibánem, který na ně útočil ručními zbraněmi, RPG a 50-ti (!) nastraženými bombami. Češi jsou beze ztrát.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

29.března 1848 – Druhá pražská petice císaři. Nesla zhruba stejné požadavky jako ta první (?19.3.). Císař odpověděl tzv. Kabinetním listem (?8.4.1848), kde uznával některé ústupky.

29.března 1941 byla zařazena do stavu Royal Navy letadlová loď HMS Victorious.

Poslední komentáře

přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
v roce 1973 jsem take byl na kurzu OT65 v Jihlave kasarna 25 unora pak zbytek vojny v caslavi
odpověděl na komentář #4803 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Pán se nejspíše přepsal. Měl na mysli pro "ně"
odpověděl na komentář #4800 v O ukrajinské povaze a mentalitě
Zdravím,říkáte to dobře, zajímalo by mě ale, proč máte raději Ukrajinu nad ČR.Ne že bych nesouhlasil, jen mě zajímají va...