ZPRÁVY

Zveřejněno: 29. 6. 2012 21:37 Napsal Tomáš Peszyński
Kategorie: ZPRÁVY

Situace v Egyptě není černobílá, Situace v Afghánistánu k 29.6.2012 - AČR opět zasahuje

Z Egypta tentokrát přišla dobrá zpráva. Egyptský prezident rozhodl jmenovat jako víceprezidentku ženu a navíc ještě křesťanku, takže chce evidentně dát najevo, že to s tím islamismem nebude tak strašné. Strašně rád bych chtěl uznat, že jsem se mýlil a že Muslimské bratrstvo budou obyčejnou demokratickou politickou stranou. Jeho krok ukazuje tím směrem, protože Hitler by určitě nejmenoval svým zástupcem žida, aby uklidnil svět.

Na druhou stranu však bratrstvo porušilo zákony země, když do komise, která píše novou ústavu, jmenovalo 50% islamistů a požaduje, aby z ústavy, která i za Mubaraka hlásala, že Egypt se řídí zásadami islámu, bylo vypuštěno právě to slovo "zásady". A vstřícné kroky prezidenta mohou být způsobeny tajnou dohodou s egyptskou armádou, která ho pustila k moci, pokud se bude takto chovat.

Jaká je pravda, nikdo neví. Nezbývá než čekat a sledovat další vývoj.

Informace z Afghánistánu

Jižní Afghánistán:

V provincii Uruzgán zabili spojenci 12 Tálibánců.

Východní Afghánistán:

Zde zahynuli 2 vojáci ISAF, když bylo jejich vozidlo zasaženo nastraženou výbušninou.

V provincii Wardak čeští mentoři se svými afghánskými svěřenci provedli 22 dní trvající operaci, během které uskutečnili 30 hlídek. Zadrželi neupřesněný počet Tálibánců, zbraní a výbušnin. Během těchto akcí se úspěšně střetávali s Tálibánem, který na ně útočil ručními zbraněmi, RPG a 50-ti (!) nastraženými bombami. Češi jsou beze ztrát.

Vyhledávání

Dnešní den v historii

27.července 1907 byla spuštěna na vodu britská bitevní loď HMS Bellerophon.

27.července 1834 – V Kajetánském domě v Praze byla zahájena česká divadelní představení. V představeních účinkovala skupina mladých nadšenců a ochotníků, mezi kterými byli i např. Karel Sabina a Karel Hynek Mácha. Zprvu to měla být pouze soukromá představení, později (22.2. 1835) se začalo hrát i pro veřejnost.

Poslední komentáře

Potřeba financováníPro váš dům,Pro vaši firmu,Chcete-li koupit auto,Chcete-li koupit motocykl,Chcete-li vytvořit vlastní...
přidal komentář v Canon de 75 Modèle 1897
I a Y dělá autorovi značné problémy.
přidal komentář v Václav III.
byl zavražděn ve čtvrtek 4. srpna 1306
přidal komentář v AGS-17 Plamja
U této zbraně jsem sloužil,jako střelec čtyřikrát za 5 a jednou za 4,ohodnocen při střelbách ostrými.Jo jo kde jsou ty č...
odpověděl na komentář #4692 v OT-65 FÚG 4x4
mozna si na mne pamatuješ